Philips z ambilight do gier

mck159

New member
Witam,

Przeglądałem telewizory Philipsa z ambilightem i 3d mieszczące się w moim budżecie (2000-2400zł) i znalazłem takie modele:

47PFL6067K
47PFT6309
47PFK6549

Czy któryś z nich ma sens głównie do oglądania filmów (w tym filmów akcji) oraz grania na ps3/ps4 i jeśli tak to który. Z tego co czytałem to pierwszy ma strasznie wielki input lag. Interesuje mnie również funkcja dual game, jak ona się sprawdza?

Do tego słyszałem że DVB-T i Smart strasznie zamula, jest to faktycznie aż tak odczuwalne? Głównie zamierzam oglądać filmy i używać konsoli jak centrum multimedialnego.

Pozdrawiam

Duch87

New member
Bez reklam
Dual Game świetnie się sprawdza, szczególnie w PS Move. Co do modelu to dołóż trochę i sprwadź Philips 47PFS7509 - z potrójnym ambilightem,

mck159

New member
Dzięki, ale trochę dużo, i tak budżet urósł (na początku 2000 to było ma).

A co myślicie o 47PFS7109? Z tego co widzę to input lag niższy niż w H6400 i AS640 nad rktórymi ównież się zastanawiam (to co mi w nich nie pasuje to głównie aktywne 3D i input lag > 40ms i oczywiście brak ambilighta).

Co do Phillipsa to trochę mnie martwi wolne menu i matryca IPS, na moim obecnym monitorze bardzo słabo widać szczegóły przy ciemnych scenach/grach i martwi mnie że tutaj będzie to samo. Gdyby nie ta matryca lub gdyby AS640/H6400 miały amblight to nie miał bym się już nad czym zastanawiać :)

Ma sens rozważać jeszcze jakieś LG (również posiadają dual play)?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ale masz stare modele.
W nowych już nic nie przymula.
Sprawdź Philipsa 50PFH6510 z potrójnym ambilightem.
Ma też Androida, KODI, MxPlayer, Dual Play, Miracast, wifi smart screen.

mck159

New member
Wygląda fajnie, ale cena... Na początku zakładałem max. 2000zł, teraz nagiałem do 2500, ale 3k to juz zdecydowanie za dużo :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To do granie te co wymieniłeś Ci wystarczą.
Przy grach nic nie zamula bo nie ma co zamulać.
A Ambilight przy grach to marzenie....

Do góry