Philips TV: LED VA 85 cali vs. OLED 77 cali - Co wybrać?

kowalmilosz12

New member
Cześć wszystkim,

Potrzebuję Waszej pomocy w wyborze nowego telewizora. Obecnie mam Philips 65PUS8506/12, ale planuję upgrade do większego modelu. Rozważam dwie opcje:

1. Philips 85PUS8818 (LED VA, 85 cali)
  2. Philips OLED (77 cali)
Telewizor będzie używany głównie do oglądania Netflixa i grania na Xbox Series X. Telewizję oglądam rzadziej.

Dodatkowo, w pokoju mam system Hue oparty o 3 lampy Hue Play, 3 żarówki, taśmę LED strip i byłoby super, gdyby nowy telewizor współpracował z tym systemem. Wiem, że wsparcie dla Hue zostało niedawno ograniczone, więc jeśli znajdę nowy model, który nie wspiera tej funkcji, również będę go rozważał. Jeśli TV nie obsługuje Hue, zastanawiam się, czy lepiej będzie podłączyć system Hue do biurka, zamiast do telewizora.

Nie jestem pewien, czy warto dopłacać prawie dwa razy tyle za OLED, zwłaszcza że do tej pory mój obecny telewizor zadowala mnie. Z drugiej strony, może zmienię zdanie po zakupie OLED-a i odkryję różnicę, której wcześniej nie dostrzegałem.

Nie orientuję się za bardzo w nowych modelach OLED Philipsa i mam problem z ich zakupem, bo prawie nigdzie ich nie ma. Po obejrzeniu kilku recenzji zauważyłem, że nowe modele OLED-ów niewiele różnią się od siebie, przynajmniej w mojej ocenie.

Podoba mi się również model Philips 807 – ma świetny, podświetlany pilot i 4-stronny Ambilight, ale niestety nie mogę go znaleźć w żadnym sklepie.

Dodatkowo, widziałem, że wyszła nowa seria Philips 909. Czy ktoś z Was ma doświadczenie z tym modelem i mógłby porównać go z zeszłorocznymi modelami? Czy warto dopłacać do nowej serii 909, czy lepiej kupić zeszłoroczny model?

Jeśli chodzi o dźwięk, to nie jest dla mnie priorytet, ponieważ mam podłączony amplituner Onkyo 686 oraz system 5.1 Melodika BL 30MK4 i subwoofer Klipsch RS 12.

Czy ktoś z Was miał doświadczenia z tymi modelami? Jakie są Wasze wrażenia z jakości obrazu, zwłaszcza w kontekście większego ekranu i grania?

Czy możecie mi także powiedzieć coś o Ambilight? Czy 4-stronny Ambilight jest rzeczywiście warty uwagi, zwłaszcza jeśli telewizor ma wisieć na ścianie? Jeśli znajdę model z 3-stronnym Ambilight, też będę zadowolony, ale chętnie posłucham Waszych opinii.

Dodatkowo, jeśli macie jakieś sprawdzone strony lub sklepy, gdzie można kupić te modele, będę wdzięczny za linki. Czy lepiej czekać na jakieś promocje lub obniżki cenowe?

Z góry dzięki za pomoc i wszelkie sugestie!

Pozdrawiam,
Miłosz

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To masz większy problem.
Bo 85pus masz za 7799 zł
A 77Oled 819 za 13.800 zł
Czyli prawie dwa razy więcej.

Każdy ambilight jest extra .
Ja mam potrójny i jest świetnie.
Masz specjalne oferty dla członków forum z pakietem gratisów dodatkowo o wartości 500 zł
Napisz proszę na PW.
Masz ofertę dla członków forum z pakietem gratisów , z montażem i dostawą.
Wielkość niesie najwięcej radości.
Kiedy planujesz zakup ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ok. wybór należy do Ciebie, masz najlepsze obecnie ofert na te modele dla członków forum plus dodatkowo pakiet.

Do góry