Philips się w końcu tłumaczy z 1080p w 9830

TOmeKK

New member
Link poniżej, długo im to zajęło, w instrukcjach i w necie jest, niedługo filmy w hddvd i b-ray w 1080p. Przynajmniej od 3-4 miesięcy sie o tym mówi, że nie ma supportu dla 1080p w tych modelach.
Napisali w końcu oficjalnie, że nie działa, ale z głupim komentarzem, że inni też nie mają i format niepopularny...., Przypomina mi to kawał radziecko-amarykański....a u was biją Murzynów.....

http://www.useful-stuff.org/hdtv/1080p/philips_explains_1080p.php

Pozdr.

krytyk

New member
nie wiem jak z innymi,
mój noname z korei marki Amoi przyjmuje jak leci z Kissa 600, w 1080 rowniez, obraz jak z folderu National geographic

janunio

New member
Bez reklam
Ale KISS-a DP-600 jeszcze nie ma w sprzedaży.
Zaś podana przez Ciebie firma uniemożliwia kontakt telefoniczny i e-mailowy.

krytyk

New member
ja juz kupilem w polowie grudnia,
a oni mają jak już pisalem rozpierduche w lokalu, wiem, bo mieszkam kilka pieter nad nimi, ale nawet u mnie slychac borowanie.. moze dlatego nie slysza telefonow, ale na maila odpowiadali zawsze

Fatman_1

New member
Bez reklam
Koledze Krytykowi po prostu się to śniło.

Uzupełniając wypowiedź Janunia należy dodać o mętnym tłumaczeniu Philipsa jakoby to telewizory z serii Cineos tak naprawdę już wyświetlały 1080p bo jak twierdzą ich inżynierowie
[...] układ elektroniczny tego telewizora odbierając sygnał 1080i czeka aż dojdą dwa półobrazy a następnie składa je w kupę i wyświetla jako jeden w sposób progresywny [...]

Srali muchi bedzie wiosna...

Tłumaczenie to jakoś mnie nie przekonuje. Mam ten telewizor w domku. Natomiast prawdę powiedzieli, że podawany kablem sygnał 1080p nie będzie wyświetlany co potwierdzają również moje doświadczenia.

PS. Obecnie zajmuję się badaniami nad wpływem ustawień
z DVP 9000 S (upskaler, TrueLife, Faroudja) na jakość wyświetlanego obrazu na tym telewizorku po HDMI.

krytyk

New member
kolega Fatman_1, to wpadnij do mnie to moze razem pośnimy,
Ja przynajmniem się nie wypowiadam na temat tego czego nie znam i nie widzialem,
a jestem pewien ze kolega widzial ten tv jesli juz to tylko na obrazku,

Fatman_1

New member
Bez reklam
Kolego Krytyk,

Dziękuję za zaproszenie, chętnie wpadnę i pokażesz co DP-600 może. Walnij mi kontakt telefoniczny na priva to się umówimy.
Gdzie mieszkasz?

Telewizorek widziałem w necie, jestem pod wrażeniem ale nie znam marki i chętnie zobaczę jak gra.

Jak juz będziesz wysyłał zdjęcia do Janunia to daj prosze cc: do mnie

rm.o@wp.pl

pozdrawiam,

Do góry