Philips MCD 908 - serwis Warszawa Ursynów/ Marki

Siwy1982

New member
Witam,

dwa tygodnie temu kupiłem używany zestaw Philips MCD 908 w stanie, który wg. sprzedającego jest bardzo dobry - i faktycznie wizualnie całość jest zadbana, wszystkie funkcje są sprawne a obie kolumny grają.

Problem polega na tym, że wiem jak ten sprzęt powinien grać (bo właśnie dlatego go kupiłem) a jest zupełnie inaczej.

Bass jest bardzo słaby niezależnie od źródła i nośnika, słychać wyraźny szum z głośników nawet kiedy nic nie gra i do tego soprany wstęgowe są niesłyszalne nawet jak się przyłoży ucho (kopułkowy gra, niskotonowy też tylko jak by ze słabiutkim basem) - funkcja loudness niewiele poprawia.

Nie wiem czy problem wynika z zajechanych końcówek wzmacniacza czy przetwornic w kolumnach czy samych głośnikach, czy wszystkim na raz, czy też po prostu wszystko jest ok a ja szukam dziury w całym. Słyszałem jak ten sprzęt gra u mojego ojca i bas jest mocny, wyraźny, głośny a głośniki nie szumią.

Pytanie czy ktoś z Was zna serwis, który za normalne pieniądze (to jest używany sprzęt o wartości ok 800 zł) byłby w stanie sprawnie zdiagnozować i naprawić problem?

Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Do góry