PHILIPS FIDELIO E5 jak podłączyć wszystko razem?

Rodriguez

New member
Zastanawiam się nad kupnem PHILIPS FIDELIO E5 lecz mam pewien dylemat.
Czy zdołam podłączyć a jeżeli tak to jak to zrobic? 2 dekodery, playstation 4, odtwarzacz dvd. W TV mam tylko 2 wyjscią HDMI i 1x optical.

Pozdrawiam

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
A jaki masz telewizor ?
Przecież dźwięk możesz brać z telewizora.
Jak będziesz niebieski daj znać jest specjalna oferta.

Rodriguez

New member
A co z reszta kabli hdmi? Do podłączenia są 4 sprzety a w TV mam 2 wejścia HDMI.

Do tej pory jeden dekoder i jeden DVD miałem podłączone przez Eurozłącza ale jak wiadomo gorsza jakość obrazu przez tu.

Ostatnia edycja:

Disto

New member
Bez reklam
Resztę łączysz z Fidelio, które ma 2 wejścia HDMI, a jego HDMI out do wejscia hdmi TV. I tu jest problem bo tv ma tylko 2 wejscia... no to może jakiś rozdzielacz sygnału hdmi, czy coś w tym rodzaju.
Odtwarzacz DVD ma wyjście HDMI ???

Ostatnia edycja:

Rodriguez

New member
Tak DVD ma wyjście HDMI.
Czy jak wszystko będzie szło przez optical to nie pogorszy to jakości dzwieku? Czytałem, żę optical właśnie pogarsza dzwiek.

Rodriguez

New member
Czy masz doświadczeie w użutkowaniu rozdzielaczów Hdmi? Dobrze sprawuje się to na codzień i nie powoduje pogorszenia jakości przesyłanego sygnału?

Disto

New member
Bez reklam
Nie używam, ale pewnie jakieś wady to ma np. sposób przełączania.
Ja bym podpiął to DVD pod wejście video component w TV [trzy kabelki] żeby uzyskać lepszą jakość jak przez scart'a. W końcu DVD to nie HD [?]

Fabinho

New member
Cześć!
E5 mam podłączone do Sony KDL-50W755C poprzez HDMI ARC. Nie jestem w stanie zmusić E5 do grania.
Na E5 cały czas świeci dioda biała oraz miga niebieska co 1 sekundę.
Podpowie ktoś co jest nie tak?

Do góry