piteremiter
New member
Bardzo proszę o pomoc w wyborze. W przyszłym tygodniu musze dokonac zakupu więc pora najwayższa na decyzję. Zalezy mi bardzo na opinii Kikiego który pomagał mi juz przy poprzednim zakupie wiec moze i teraz okaże miłosierdzie
Warunki w jakich oglądam to :
- odległość od ekranu ok 3-3,5 m
- pokój na stronę południową (raczej ciemny)
- przeważnie tv oglądam wieczorem i w nocy
- sygnał z kablówki aster (cześć kanałów w hd)
- zalezy mi głównie na jakości obrazu z kablówki, opcje internetowe nie są tu priorytetem
- byłoby fajnie gdyby tv nie był specjkalnie gruby i ciężki bo ma zawisnąć na ścianie
- przedział cenowy tak do 7,5-8 tyś
Modele które jak na razie wytypowałem w drodze selekcji to :
1. mój faworyt philips pfl9664h
2. jvc dv1
3. sony z serii z
W tej chwili oglądam świat na plażmie panasa th42pv80 z której jestem zupełnie zadowolony. W opcjach rezerwowych rozważam równiez samsunga 50b850 lub pionka 5090 ale to trochę wyzszy przedział cenowy więc potrzeba mocnych argumentów że warto na nie wydać więcej kasy przy moich potrzebach.
Proszę pomózcie
Warunki w jakich oglądam to :
- odległość od ekranu ok 3-3,5 m
- pokój na stronę południową (raczej ciemny)
- przeważnie tv oglądam wieczorem i w nocy
- sygnał z kablówki aster (cześć kanałów w hd)
- zalezy mi głównie na jakości obrazu z kablówki, opcje internetowe nie są tu priorytetem
- byłoby fajnie gdyby tv nie był specjkalnie gruby i ciężki bo ma zawisnąć na ścianie
- przedział cenowy tak do 7,5-8 tyś
Modele które jak na razie wytypowałem w drodze selekcji to :
1. mój faworyt philips pfl9664h
2. jvc dv1
3. sony z serii z
W tej chwili oglądam świat na plażmie panasa th42pv80 z której jestem zupełnie zadowolony. W opcjach rezerwowych rozważam równiez samsunga 50b850 lub pionka 5090 ale to trochę wyzszy przedział cenowy więc potrzeba mocnych argumentów że warto na nie wydać więcej kasy przy moich potrzebach.
Proszę pomózcie