Philips 65pml9019 vs Philips 65pus5818

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
W tej klasie - jeśli ambilight i Philips to wyżej i lepiej oceniany jest 65PML9008 .
Jest za 3699 zł z pakietem gratisów dodatkowo o wartości 500 zł.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Siła wyższa.
Sprawdź tylko dobrze przy odbiorze podświetlenie matrycy, bo 9019 był na matrycy IPS.
A 9008 PLM ma większą płynność do grania, mniejszy pobór mocy, większe możliwości, lepsze wyposażenie, odtwarza więcej formatów i ma czterordzeniowy procesor.

Czym są rdzenie procesora? CPU oznacza jednostkę centralną, która jest zasadniczo mózgiem komputera.
Rdzeń procesora to pojedyncza jednostka przetwarzająca w procesorze, która może wykonywać instrukcje .
Im więcej rdzeni ma procesor, tym więcej zadań może obsługiwać jednocześnie.

vanwasiel

New member
A w jaki sposób sprawdzić prawidłowe działanie tej matrycy?

Czy mogę prosić o link do zakupu tego 9008 przedstawię argumenty żonie i może coś wykombinujemy 😉

Ostatnia edycja:

vanwasiel

New member
Niestety sprawa tak szybko poszła że tv ma być już dziś wieczorem dostarczony. Mam nadzieję że się mile zaskocze. Pozostaje tylko kalibracja.

vanwasiel

New member
Tv dotarł. Ogólnie wszystko na tą chwilę extra 😉 ale miałem wcześniej 10 lat Samsunga h6400, więc w zasadzie pewnie wszystko wywołałoby efekt wow.

Zastanawiam się nad zestawem audio.
Mam obecnie soundbar Yamaha YAs 107, gra całkiem spoko.
Myślę jednak czy po mógłbym podłączyć pod tego PML9019 subwoofer Philips TAW8506?
Telewizor ma głośniki 4x10, subwoofer teoretycznie powodowałby że zestaw rozszerzyłby się do 4.1.
Ale czy praktycznie to będzie działać?
Ten sub ma oczywiście DTS Play fi.

Marlo

Active member
W PML9019 procesor jest czterordzeniowy NovaTek NT2676, taki sam jest w serii The One,
w niższych seriach procesor jest dwurdzeniowy.

Do góry