Philips 56PFL9954H czy Philips 52PFL9704?

jery--

New member
Bez reklam
Moim zdaniem wybór zależy od tego czego oglądasz więcej, filmów na DVD i BD w formacie 21:9, czy telewizji 16:9 i 4:3.
Do filmów panoramicznych Cinema jest według mnie dobrym wyborem, obraz na nim jest wtedy tej wielkości co na ponad 60" telewizorze.
Gorzej z obrazem 4:3. Rozciągniętego pewnie nie da się oglądać:p, a nie wiem czy ten TV obsługuje oryginalny 4:3 (inne nowe modele tej firmy nie obsługują 4:3 ).
Obraz w formacie 16:9 skalowany do 21:9 jest lekko rozciągnięty i przycięty na górze i dole, ale na pierwszy rzut oka nie widać tych deformacji chyba że obok jest TV z prawidłowymi proporcjami.
16:9 (i ewentualnie 4:3) bez skalowania z pasami po bokach będzie wielkości jak na 42" telewizorze co dla sygnału SD z 3 i mniej metrów też nie jest takie złe.
Oglądałem Cinema 21:9 w Saturnie w lekko przyciemnionym miejscu razem z Panasonikiem Z 11 i powiem Philips robił wrażenie (koncert Georga Michaela na BD). Czerń prawie taka sama, biel bez porównania.
Sam przymierzam się do 47PFL9704, ale gdyby nie cena 56PFL9954 to też być może brałbym go pod uwagę.

Pozdrawiam

plejak

Banned
Philips

Funkcje obrazu: Tryb filmowy 3/2 - 2/2 pull down Tryb 4:3 Automatyczne wykrywanie formatu Format filmowy 16:9 Zoom

Aby można było wyświetlać na pełnym ekranie standardowe obrazy w formacie 4:3 i 16:9, zastosowano tu specjalny tryb rozciągania obrazu. Efekt jest zaskakująco dobry.Tak piszą o cinemie.
a Ty piszesz że 9704 nie obsługuje 4:3.Więc mAM MĘTLIK , choć [powiem ssczerze że wiecej ogladał będę dvd i zwykłej telewizji niz Br.
Dziękuję za odpowiedż.:krol:

jery--

New member
Bez reklam
W specyfikacjach tegorocznych modeli Philipsa nie ma formatu 4:3 (tego z czarnymi pasami po bokach). Nawet w jakimś teście wspominano o tym jako o wadzie. Ja osobiście zawsze oglądam w oryginalnym formacie, nie toleruje rozciągniętego czy przyciętego obrazu, ale to są indywidualne upodobania.
Mimo wszystko nie wyobrażam sobie sformatowanego obrazu 4:3 do 21:9. Tak jak piałem 16:9 sformatowany do 21:9 był ok. chociaż ja pewnie i tak wolałbym oglądać z pasami po bokach.

Pozdrawiam

plejak

Banned
Phillips

Byłem wczoraj w sklepie i widziałem cinemę*drugiego modelu philipsa nie mieli) i w opisach rzeczywiście jest błąd .nie ma trybu 4:3 , niestety chodziła plyta testowa i sprzedawca nie mogł mi zaprezentować jak radzi sobie ten telewizor z kanałami z kablówki nadawanymi oryginalnie nie w panoramie tylko 4:3 , przełączył tylko na tryb 16:9 i pokazał się obraz z calkiem szerokimi czasami pasami z boków.Jakbyś kiedyś miła możliwosc zobaczenia tego telewizora na żywo jak radzi sobie z kanałam nadawanymi nie w panoramie 4:3 oraz nawet z tymi panoramicznymi 16;9 byłbym bardzo szczerze zobowiazany za twoje sugestie.Pozdrawiam:fool:

Do góry