Philips 55" do pracy biurowej i rozrywki

WitekR

New member
Cześć!

Z racji wykonywanej pracy ale i zamiłowania do wszelkiego rodzaju symulatorów, chcę zamienić monitor na duży ekran. W salonie stoi od kilku lat Philips 55PUS7303 (w tzw. międzyczasie padło podświetlenie ekranu, był w naprawie), dlatego chciałbym w gabinecie na ścianie obok biurka powiesić coś tej firmy, naturalnie z ambilight. Byłby używany jako drugi, choć nie podstawowy monitor.

Budżet to 3500-4000 zł i ani złotówki więcej. Macie ogromne doświadczenie, stąd moja prośba o poradę. Który z tych modeli rozpatrywać,

a) 55 PML 9019/9059
b) 55 PML 9008/9308
c) 55 PUS 8919/8959

biorąc pod uwagę (wg priorytetów):

1. Najważniejsze: Chęć uniknięcia modelu nieudanego konstrukcyjnie, nie rokującego trwałości... Na tym forum była wzmianka, że PML9019 (więc i 9059) do takich nie należy. Czy słusznie?
2. 120 lub 144Hz, Tryb VRR, możliwie współpracujący z nVidią (RTX 4060ti). Nie mam pewności, czy VRR w tych modelach = g-Sync ale z opisów wynika, że tak.
3. Głębsza czerń i dobra ostrość (czcionki komputerowe) mile widziana ale nie chcę OLEDa - będę wyświetlał sporo statycznych obrazów. Na pewno żeby nie była słabsza niż w tym 7303. Na ekranie będzie albo jakiś Excel albo symulacja.
4. Możliwie przyzwoity 'input-lag'.
5. Modele z roczników 2023-2024

Będę wdzięczny za sugestie. Dziękuję!

PS Wklejam przykład zastosowania (poza typową "biurówką")

Ostatnia edycja:

Marlo

Active member
Modele z serii PUS8818 (2023) , mają Pentonic 1000,
mam 50", matryca VA , i ogólnie jestem zadowolony,
trafił mi się z dobrą matrycą bez prześwitów, ale z tego
co wiem to 55" ma matrycę IPS , więc tam jakość obrazu
może być zupełnie inna.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Z tych co podałeś , świetnie się spełni z tych co podałeś - mini led 55pml9008 za 3199 zł z pakietem gratisów dodatkowo o wartości 500 zł

Do góry