Philips 49PUH6101 - problem z Youtube(?)

Mario93

New member
Witam.

W dniu wczorajszym zakupiłem telewizor Philips 49PUH6101 Smart TV. Podczas korzystania z Youtube odkryłem niepokojącą rzecz - mianowicie podczas oglądania koncertów, teledysków, jakichkolwiek filmów "muzycznych", gdy dany teledysk/koncert kończy się i ekran przechodzi w menu podczas którego ładuje się kolejny film, na samym środku ekranu pojawia się mała kolorowa kratka - nie wiem nawet w jaki sposób to nazwać.

Niestety z racji braku wymaganej liczby postów nie mogę dodać obrazka przedstawiającego ten problem.

Co ciekawe, ma to miejsce tylko i wyłącznie po zakończeniu filmów muzycznych - koncertów, teledysków itp, cała reszta działa w sposób poprawny. Po pojawieniu się jej jedynym wyjściem, aby zniknęła, jest wyłączenie telewizora - gdy wyjdziemy z opcji Smart do funkcji TV, kratka pozostaje na samym środku ekranu.

Sprzedawca nie potrafił odpowiedzieć mi na pytanie co jest tego przyczyną, jednak na logikę podejrzewam jakiegoś buga w oprogramowaniu - w tym przypadku w aplikacji Youtube. Próbowałem ją usuwać i instalować na nowo, wersję oprogramowania mam najnowszą.

Zdjęcie przedstawiające problem mogę przesłać na priv.

Ktoś ma pomysł co to może być i czy moje podejrzenia są zasadne?

Pozdrawiam.

Do góry