Philips 47pfl9732d Najlepszy Wybór?!

KIELAQ

New member
Jest to zbrodnia ale niekaralna ;) . A tak na poważnie to ilu ludzi tyle różnych gustów . Nie ma przymusu być Philipsomaniakiem . Jest tyle firm że każdy coś znajdzie . Ale to forum jest o Philipsach - nieprawdaż ?

ANDGAJ

New member
abramowicz napisał:
Pomijając kwestię Kikiego, a czy komuś może się Philips najzwyczajniej w ogóle nie podobać? Cy jest to już zbrodnia? :hmm:

Mi Philips baaardzoooo sie podoba. :)
Mam takowe: żelazko, latarkę, czajnik....i trochę innych bzdur.
A TV?
Niestety.
Mi sie nie podoba.
Dlaczego?Ano dlatego, że Pioneer ma IMHO lepsiejszy obraz.I to na pierwszy rzut oka.
Nie mam Pioneera.Teraz mam Soniaka 36" CRT.Niedługo będzie Panas.
Dlaczego?Ano IMHO też ma lepsiejszy obraz niż Phil.
Co skalowania formatu to z moich obserwacji najlepiej wypada JVC.
Z upodobaniami w TV to jak z autami.Jeden woli Alfę inny Toyotę ....itd.
Dzieki temu na ulicach niezbyt nudno.
Wracając do TV to i na Forum można policytować, dywagować :
Ja philipsa, ja samsunga.....itd.I też nie jest nudno :)
Cieszę się bardzo, że inni kupują Samsungi, LG, Philipsy....itd.
Dzieki temu cena TV, który sobie uparzyłem będzie niższa.
I o to chodzi.

pmilto3

New member
LCD Philips kupiony w UK

Mam na oku LCD Philipsa (47PFL9632) w swietnej cenie na Amazon i mam takie pytanie: czy ten sam model sprzedawany w innym kraju rozni sie czyms od sprzedawanych w Polsce? Oczywiscie wtyczka do kontaktu to nie problem - chodzi mi o jakies inne przeszkody (sygnaly, czestotliwosci itp).

Bylbym bardzo wdzieczny za szybka pomoc bowiem okazja jest kuszaca, a kupic TV ktore potem nie dzialaloby w Polsce jest glupota :)

Leeonsjo

New member
Bez reklam
bruder napisał:
Nieprawda, zdecydowanie najlepiej formatuje Philips w trybie automatycznym. Sprawdzone!!
Miałem ctr sony 32"i ten tv w automatycznym formatowaniu wcale nie formatował jedynie DVD teraz mam filipsa jest naprawdę super szczegolnie gdy nasz rodzinny program ciagle zmienia formaty mozna kręćka dostać ,niewiem jak inne marki ale sony do d...py jeżeli chodzi o formatowanie.

gucio

mam philipsa 9632 42" od pół roku i nie żałuję wyboru. Czytałem różne opinie na tym forum i muszę przyznać że zakołowali mi w głowie z sharpem XL, ale na szczęście dzięki konfrontacji z innymi forami + wizytami w sklepach dokonałem dobrego wyboru. Jedyne czego się obawiałem to lag o którym pisano, ale jak się okazało da się swobodnie zagierzyć nawet w fpp czy nba, fifa nie mówiąc o rtsach czy rpg. Oczywiście euro2008 w polsacie HD to była uczta dla oczu. Jedyne co to trzeba wyłączyć 100hz przy sporcie. Na CP programy SD tvn, polsat ok, freeview ok, a ambilight wieczorem tworzy niesamowitą atmosferę, zwłaszcza przy realizowanych w studiu produkcjach (typu taniec z gwiazdami, koncerty itp) z wyraźnym jednolitym tłem niebieskim, czerwonym, zielonym, żółtym. Wtedy to soczysta aura rozlewa się po całym pokoju potęgując wrażenie bycia w studiu. Miodzio.

traszka

New member
Na wstępie witam całą społeczność forumową.

Rozglądam się za nowym telewizorem napewno Philipsem już piątym, obcny to czteroletnia plazma 37" jeszcze bez HD. On jest tak duży, że w to miejsce zmieści się 47", mam pytnie:
- oglądam telewizje z ok 4 metrów, czy nie będzie zaduży, może 42"
- telewizora używam tylko do oglądania a nie do grania, który lepszy 9732, 9632, 9603 czy 9703 ile sklepów tyle opinii, mam mętlik w głowie.
W sklepach jest dziwne oświetlenie, że nic nie można wywnioskować o jakości obrazu.

pkoso

New member
Chcesz ogladać z 4 m to polecam 47" ja mam 42pfl9603 ogladam z 3,5 m no i zonka mowi ze w sumie moglby byc nawet wiekszy - tak ze spoko 47 na 4m. a co do modelu .... hmmm to chyba zalezy od kaski ktora mozesz przeznaczyc - teraz z tych co wymieniles najwyzsza polka to 9703 obraz podobnie jak w 9603 ale a9703 jest podswietlony z 3 stron patrz avatar URADA.

Do góry