To mój pierwszy post więc witam wszystkich na forum.
Przymierzam się do kupna mojego pierwszego tv lcd i waham się pomiędzy tymi dwoma. O Sony praktycznie wszystko już wiem, oglądałem go w sklepie, bawiłem się ustawieniami, czytałem różne opinie. Jednak ostatnio moją uwagę zwrócił Philips, o którym niezbyt wiele znalazłem oprócz samej specyfikacji. Nie ukrywam, że dużą rolę przy wyborze odgrywać będzie cena, a obydwa tv kosztują praktycznie tyle samo. Jednak przede wszystkim zależy mi oczywiście na jak najlepszej jakości obrazu w tej cenie. Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś zechciał doradzić mi przy wyborze lub ewentualnie zaproponować jeszcze coś innego.
Moje warunki to:
Sygnał: Telewizja N, Divx z PC, DVD, Blue-Ray z PC, czasami gry z PC
Odległość od ekranu: 3,5 - 4m
Urządzenia do podłączenia: Nbox recorder, PC (HDMI), kino domowe (w przyszłości)
Klasa cenowa: do 4000 zł
Więcej oglądasz w dzień czy w nocy: raczej w nocy
Nasłonecznienie pokoju: umiarkowane
Ma stać czy wisieć: wisieć
Czy ma być HD Ready czy Full HD: Full HD
Ile osób zasiada przed telewizorem: 2-3
Przymierzam się do kupna mojego pierwszego tv lcd i waham się pomiędzy tymi dwoma. O Sony praktycznie wszystko już wiem, oglądałem go w sklepie, bawiłem się ustawieniami, czytałem różne opinie. Jednak ostatnio moją uwagę zwrócił Philips, o którym niezbyt wiele znalazłem oprócz samej specyfikacji. Nie ukrywam, że dużą rolę przy wyborze odgrywać będzie cena, a obydwa tv kosztują praktycznie tyle samo. Jednak przede wszystkim zależy mi oczywiście na jak najlepszej jakości obrazu w tej cenie. Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś zechciał doradzić mi przy wyborze lub ewentualnie zaproponować jeszcze coś innego.
Moje warunki to:
Sygnał: Telewizja N, Divx z PC, DVD, Blue-Ray z PC, czasami gry z PC
Odległość od ekranu: 3,5 - 4m
Urządzenia do podłączenia: Nbox recorder, PC (HDMI), kino domowe (w przyszłości)
Klasa cenowa: do 4000 zł
Więcej oglądasz w dzień czy w nocy: raczej w nocy
Nasłonecznienie pokoju: umiarkowane
Ma stać czy wisieć: wisieć
Czy ma być HD Ready czy Full HD: Full HD
Ile osób zasiada przed telewizorem: 2-3