Philips 47PFL5604H czy Sony KDL-46W4000

g-p

New member
To mój pierwszy post więc witam wszystkich na forum.
Przymierzam się do kupna mojego pierwszego tv lcd i waham się pomiędzy tymi dwoma. O Sony praktycznie wszystko już wiem, oglądałem go w sklepie, bawiłem się ustawieniami, czytałem różne opinie. Jednak ostatnio moją uwagę zwrócił Philips, o którym niezbyt wiele znalazłem oprócz samej specyfikacji. Nie ukrywam, że dużą rolę przy wyborze odgrywać będzie cena, a obydwa tv kosztują praktycznie tyle samo. Jednak przede wszystkim zależy mi oczywiście na jak najlepszej jakości obrazu w tej cenie. Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś zechciał doradzić mi przy wyborze lub ewentualnie zaproponować jeszcze coś innego.

Moje warunki to:
Sygnał: Telewizja N, Divx z PC, DVD, Blue-Ray z PC, czasami gry z PC
Odległość od ekranu: 3,5 - 4m
Urządzenia do podłączenia: Nbox recorder, PC (HDMI), kino domowe (w przyszłości)
Klasa cenowa: do 4000 zł
Więcej oglądasz w dzień czy w nocy: raczej w nocy
Nasłonecznienie pokoju: umiarkowane
Ma stać czy wisieć: wisieć
Czy ma być HD Ready czy Full HD: Full HD
Ile osób zasiada przed telewizorem: 2-3

g-p

New member
Dzięki wielkie. Też byłem od początku nastawiony na Sony ale ostatnio znalazłem tego Philipsa. Teraz już jestem przekonany. Dziękuję za pomoc.

zbyszard

New member
Mam ten sam dylemat bo w tym przedziale cenowym jest jeszcze SAMSUNG 46B620 ma 100hz!!!

bawilem sie Philipsem i Samsungiem u Idiotów,
i Samsung po drobnej korekcie ustawień wg mnie wypadał lepiej - obraz ale także Menu które w Philipsie przy zmianie źródeł odpowiadało po paru sekundach dopiero

ale żeby nie było za różowo czytając dalej znalazłem że B620 to właściwie B550 ze 100hz które dużo ludzi i tak wyłącza... i bądz tu człowieku mądry :(

sony niestety sprzedali i już się po hdmi nie podłączyłem, ale z moich wcześniejszych wypraw, jedyne co mi sie nie podobało to właśnie Menu które było w SD i jakieś takie dziwne samsung tutaj na pewno ciekawszy ale ja już nie wiem co wybrać :(

Ostatnia edycja:

g-p

New member
Oglądałem dziś jeszcze raz Sony i Philipsa na żywo i muszę przyznać, że jak dla mnie to W4000 wypadł o wiele lepiej. Nie miałem czasu na zabawę ustawieniami Philipsa ale z tego co widziałem "na sucho", to grał po prostu słabo. Co do Samsunga, to nie wiem jak gra bo od razu wykluczyłem tą firmę przy ewentualnym zakupie (przykre doświadczenia;)). Po wielu miesiącach czytania, oglądania itp. zdecyduję się chyba na tego W4000. No chyba, że w ostatniej chwili znajdę jeszcze coś innego:)

Do góry