Philips 42PLF7603 czy Sharp 42DH77E ?

spiochu

New member
Witam, zwracam sie z prosba do uzytkownikow tych modeli, ktory z nich wybrac ? Odleglosc okolo 3 m, tv SD kablowka + N'ka + PC narazie bez konsoli pozniej Xbox, AV+DVD Yamaha 661. Czy Sharp ma przewage bo ma 100 Hz ? A moze Philips nadrobi swoimi "ulepszaczami obrazu" ? Czy najlepije dolozyc do 9603 ? Roznica na dzis pomiedzy 7603 a 9603 jest prawie 2k czy wraty 9603 jest takie doplaty w stasunku co do 7603 ? Jakie wady i zalety maja te modele ? Z gory dzieki za wszelkie sugestie i podpowiedzi i pozdrawiam.

chew-z

New member
spiochu napisał:
Witam, zwracam sie z prosba do uzytkownikow tych modeli, ktory z nich wybrac ? Czy Sharp ma przewage bo ma 100 Hz ? A moze Philips nadrobi swoimi "ulepszaczami obrazu" ?

Mam oba Philipsa 47 7603 w salonie i Sharpa 42 DH77E w sypialni. I z obu jestem zadowolony. Pod względem obrazu oba oceniam na 4. Pod względem możliwości konfiguracyjnych też są porównywalne.

Bardziej podoba mi się pilot w Sharpie - choć wielu go krytykuje. Zaletą jest mpeg-4 - odbieram TV cyfrową z powietrza i jest OK. Menu Sharpa jest fajniejsze. No i mały pobór mocy w czuwaniu ale za to włącza się naprawdę powoli i przełączanie programów też nie jest szybkie.

Zaletą Philipsa jest Ambilight oraz łatwe połączenie z DVD 5990 Philipsa. Można używać tylko jednego pilota ale to oczywiste. Philips jest moim zdaniem jaśniejszy niż Sharp. 100 MHz w tym Sharpie to ściema ale i bez tego obraz jest OK. No i w Philipsie można podegrać nowy soft.

Moim zdaniem z obu będziesz zadowolony o ile nie oczekujesz jakiś ekstremalnych doznań.

futurree

Member
42PFL8404H vs 42DH77E

WITAM,

Nie jestem ekspertem ale ja bardziej porównałbym nową serie philipsa która ma oficjalnie wejść na rynek w maju, czyli Plilips 42PFL8404H z Sharp 42DH77E. Myślę że warto poczekać z miesiąc, bo jeśli chodzi o podstawowe parametry to oba wydają się mieć bardzo zbliżone.

Ja osobiście czekam na opinie i test 47PFL8404H, zakup planuje we wrześniu.

POZDRAWIAM.

leptoptelis

New member
42pfl8404h

Ja już byłem zdecydowany na zakup 42DH77E Sharpa jak pojawiła się informacja o nowych Philipsach. Cena obydwu modeli jest prawie identyczna, obydwie to uznane marki, ale Philips oferuje jednak nieco więcej w swoim modelu niż Sharp za te same pieniądze. I dlatego zdecydowałem się na 42PFL8404H Philipsa. :)

Do góry