Philips 42"9603 vs Sony46"W4000

rudy

New member
Obydwa telewizory są w podobnej cenie. Czy ktoś z forumowiczów widział te lcd w porównaniu obok siebie? Sony ma podobno najlepszą czerń, jaką można sobie na tę chwilę wymarzyć u lcd.Philips z kolei podobno gra najlepiej w sd, ale już czerń nie jest taka dobra.Pytanie retoryczne,który lepszy. Pozdrawiam.

NickSon

Member
Na forum sonego powiedzą bierz Sony na forum Philipsa powiedzą Bierz Philipsa :D
Jeśli do tv masz powyżej 3m to warto sie zastanawaić nad 46 Ja jeszcze nie widziałem W4000 więc sie nie wypowiadam konkretnie.
Gdyby nie brak 100Hz to W4000 w tym porownaniu by prowadzil ale wtedy nie kosztował by tyle ile kosztuje...
Jedno jest pewne Philips naprawde dobrze radzi sobie w SD prawie jak dobry kineskop tylko że duży :)
Jeśli oglądasz dużo w dzień to sprawa czerni nie będzie dla Ciebie taka ważna bo tego nie widać i wszytko wydaje sie prawie czarne i na filipie i na słoniu.
Musisz sam zdecydować i nie licz na porady :) Przeczytaj wątki jednego i drugieo TV i wyciągnij wnioski :).
Jak jesteś cierpliwy to poczekaj jeszcze z poł roku moze warto. :)

rudy

New member
NiickSon,co masz na myśli pisząc ,że może warto poczekać pół roku. Z tego co wiem to nowe modele LED obu firm debiutują wrzesień ,pażdziernik i tutaj z dostępnych specyfikacji górą jest soniak.Czyli dylemat pozostaje , ze wskazaniem na Sony.Philips pobije go prawdopodobnie niższą ceną i ambi .Pozdrawiam.

albert51

New member
witam
Osobiście brałbym mimo wszystko Philipsa :p Firma naprawde dokłada wszelkich starań aby produkty służyły przez wiele lat :)
Sprzęt jest wykonany solidnie tak ogólnie kazdy z philipsa

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Philips - jeśli nie przeszkadzają Ci kąty boczne - super.
http://hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=26776
I nie ma znaczenia z której strony zasiadasz przed telewizorem.
p1090127hz1.jpg

Sony
http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=25741
Obraz ze szczegółami wręcz niewiarygodny. Dla osób które mają zmęczony wzrok to jak lekarstwo. Poprostu widzisz więcej niż do tej pory.
p1040764ba7.jpg

Do góry