philips 40pfl8007k czy samsung 40f6770

89cinek89

New member
Witam panowie jestem troche zielony jeśli chodzi o telewizory i planuje zakup na luty nowego sprzętu. Troche poczytałem na forum i zastanawiam się nad kupnem dwóch wymienionych w temacie. Chcę żeby był do 40 cali bo pomieszczenie jest nie wielkie i będe go oglądać z ok. 2 m siędząc na wprost. Cenowo tak chciałbym się zmieścić do 3500zł, co wybrać ? Jeden z tych dwóch czy może coś innego polecicię ?
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 2,5m*5m
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ok 2m-2,5m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? do południa z tyłu telewizora
7.Jaki masz obecnie telewizor ? żaden
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? bardzo dobra jakość obrazu
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? antena naziemna
10.Jakie urządzenia ? komputer
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 3-6
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? bez róznicy
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy, sport
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? tak
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? zamierzam dosyć często 1-2 godz dziennie
16.Preferencje co do marki ? brak
17.Preferencje co do wielkości ? 39-40 cali
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ?
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3500 zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie rozumiem pytania :) oby dobrze się filmy oglądało

Ostatnia edycja:

prezy

New member
Bez reklam
Jeżeli będzie tylko NTC to bierz maksymalnie 40 cali bo inaczej się możesz trochę zdenerwować.
Philips - jakość obrazu ok, smart + wolno działające menu woła o anielską cierpliwość
Samsung - najlepszy smart, wbudowana przeglądarka, bardzo dobrze obsługuje wszystkie multimetia, działa z bezprzewodowymi klawiaturami i myszkami.
Przyjrzyj się jeszcze 40F6500

89cinek89

New member
Jeżeli będzie tylko NTC to bierz maksymalnie 40 cali bo inaczej się możesz trochę zdenerwować.
Philips - jakość obrazu ok, smart + wolno działające menu woła o anielską cierpliwość
Samsung - najlepszy smart, wbudowana przeglądarka, bardzo dobrze obsługuje wszystkie multimetia, działa z bezprzewodowymi klawiaturami i myszkami.
Przyjrzyj się jeszcze 40F6500

Głównie będę oglądać filmy z usb i grąc w gierki na kompie więc zależy mi na jak najlepszej jakości obrazu. Na NTC głównie sport i czasem jakiś film. Smart też nie jest taki ważny ponieważ będę mieć do tv podłączony komputer z netem. Czy philips ma lepszą jakość obrazu wartą dopłacenia 600zł więcej od samsunga ? Jeśli będę mieć bezprzewodową klawiature i myszkę podłączoną bezpośrednio do komputera to chyba bez różnicy który tv ? Dorzucam także model philips 42pfl7108k do grona moich zaintersowań, czy jest lepszy od 40pfl8007k ?

tdx

New member
Bez reklam
Jeśli budżet 3500 przy 40"
to na pewno 40F7000 Samsung.

Jeśli jednak nie chcesz wydać max to faktycznie F6500 i wyżej, W805 sony czy 7008 phila. Piszesz o filmach z USB to sprawdź jak wygląda lista codecow w danych TV żeby potem nie było że nie odtwarza

tdx

New member
Bez reklam
2 sprawy 100vs200Hz orac UCP vs AG jeśli kupujesz TV na dłużej to zainwestuj w F7 jeśli na 2-3 lata kup F6

prezy

New member
Bez reklam
To zapytam inaczej czy warto zapłacić 3500zł za f7000 czy może lepiej będzie kupić za 2700zł f6770? Czy jest odczuwalna różnica między tymi modelami ?

Jak masz trochę kasy, to zawsze warto dołożyć. F7000 to półka wyżej, z pewnością poczujesz różnicę.
Najlepiej zrób tak: Obejrzyj dwa tv w akcji i zadecyduj.
Nie ulegaj opinii sprzedawcy, pamiętaj Tv jest dla Ciebie a nie dla testów i forumowiczów. To Ty będziesz go oglądał przez kilka lat.
Jestem daleki od kupowania kota w worku.
Jak zobaczysz jak świecą na żywo to sam się przekonasz o czym mówię.
Osobiście mając na uwadze pewne mankamenty w F6xxx wybrałbym F7000.

89cinek89

New member
Panowie osatatnie pytanko, może się powtarzam ale już tyle sie naczytałem że sam nie jestem do konća pewny. TV chcę już kupić na dniach dlatego tak męcze :) bardzo dobre opinie zbiera philips 42pfl7108k, w który lepiej zainwestować w 7108k czy samsung 40f7000? Ceny prawie takie same. Jest samsung w czymś lepszy niż tylko smart ?

Do góry