Philips 40pfl4508h + Htc 8s (windows phone 8.0) philims my remote

Mewalp

New member
Witam jak w temacie potrzebuje połaczenia za pomoca wifi telefonu z tv. Jak mam to zrobić czy ktoś tez ma taki problem, proszony jestem w palikacji abym wpisa ip Tv ale gdziue mam go znależć czy to może jest adres routera ? Może tv musi być połaczony kablem a nie pzrez wi fi?

Tsubasa

New member
Bez reklam
proszony jestem w palikacji abym wpisa ip Tv ale gdziue mam go znależć czy to może jest adres routera ?
Zeby poznać jakie IP ma TV, wejdź do zakładki stan sieci w telewizorze lub w routerze szukaj zakładki DHCP klient.
Może tv musi być połaczony kablem a nie pzrez wi fi?
Aplikacja zapewne działa po sieci lokalnej i wszystko jedno czy TV będzie podłączony do routera po skrętce czy WiFi. Możliwe ze będzie utrudniona kompunikacja po WiFi jeśli w routerze będzie uruchomione AP Isolation.

Mewalp

New member
Zeby poznać jakie IP ma TV, wejdź do zakładki stan sieci w telewizorze lub w routerze szukaj zakładki DHCP klient.

Aplikacja zapewne działa po sieci lokalnej i wszystko jedno czy TV będzie podłączony do routera po skrętce czy WiFi. Możliwe ze będzie utrudniona kompunikacja po WiFi jeśli w routerze będzie uruchomione AP Isolation.
Jak to zrobic w Philipsie?

Do góry