Witam.
Chcę podłączyć ze sobą następujący sprzęt:
TV - Philips 40pfh6510 : 3xHDMI ARC, 1xHDMI ARC/MHL, 1xCyfrowe wyjście audio (optyczne)
Soundabr - JBL SB400 : 3xHDMI IN, 1xHDMI ARC TV Out Connector, 1xCyfrowe wejście audio (optyczne)
Dekoder Netii(jakiś) - 1xHDMI
Portów analogowych nie wypisywałem.
W tej chwili mam podłączone tak:
Dekoder (HDMI) -> TV (HDMI 1 ARC)
Soundabr (HDMI ARC TV Out Connector) -> TV (HDMI 2 ARC)
Jak włączam/wyłączam TV to tak samo reaguje soundbar.
Jednak po włączeniu TV w soundbarze nie mam dzwięku z TV.
Co najlepsze po pewnym czasie (ok.4-5min.), dzwięk w soundbarze nagle ożywa
.
Również jak w TV przestawię jedną opcję związaną z dzwiękiem np. wyjście audio z TV z Wielokanałowy na Stereo to nagle słychać dzwięk w SB.
Gdy ponownie wyłączę i włącze TV z opcją Stereo, dzięku w SB brak.
Kolejna ciekawostka.
Jak włączę TV to z automatu mam wybrane HDMI 1 do którego podłączyny jest dekoder to oczywiście widać programy itd. ale bez dzwięku w SB.
Gdy na chwilę zmienie w TV z HDMI 1 na HDMI 2 i znowu na HDMI 1 to jest dzwięk w SB ale obraz z dekodera jest zwężony. Muszę wtedy wył/wł TV i obraz jest ok ale znów bez dźwięku
.
Nie wiem czy coś źle podłączam czy złe kable czy coś nie tak z SB.
Macie jakieś pomysły dlaczego dźwięk nie pojawia się od razu w SB zaraz po włączeniu TV i dlaczego po zmianie w TV HDMI 1 -> HDMI 2 -> HDMI 1 obraz jest zwężony?
Z góry dziękuję za pomoc.
Chcę podłączyć ze sobą następujący sprzęt:
TV - Philips 40pfh6510 : 3xHDMI ARC, 1xHDMI ARC/MHL, 1xCyfrowe wyjście audio (optyczne)
Soundabr - JBL SB400 : 3xHDMI IN, 1xHDMI ARC TV Out Connector, 1xCyfrowe wejście audio (optyczne)
Dekoder Netii(jakiś) - 1xHDMI
Portów analogowych nie wypisywałem.
W tej chwili mam podłączone tak:
Dekoder (HDMI) -> TV (HDMI 1 ARC)
Soundabr (HDMI ARC TV Out Connector) -> TV (HDMI 2 ARC)
Jak włączam/wyłączam TV to tak samo reaguje soundbar.
Jednak po włączeniu TV w soundbarze nie mam dzwięku z TV.
Co najlepsze po pewnym czasie (ok.4-5min.), dzwięk w soundbarze nagle ożywa
Również jak w TV przestawię jedną opcję związaną z dzwiękiem np. wyjście audio z TV z Wielokanałowy na Stereo to nagle słychać dzwięk w SB.
Gdy ponownie wyłączę i włącze TV z opcją Stereo, dzięku w SB brak.
Kolejna ciekawostka.
Jak włączę TV to z automatu mam wybrane HDMI 1 do którego podłączyny jest dekoder to oczywiście widać programy itd. ale bez dzwięku w SB.
Gdy na chwilę zmienie w TV z HDMI 1 na HDMI 2 i znowu na HDMI 1 to jest dzwięk w SB ale obraz z dekodera jest zwężony. Muszę wtedy wył/wł TV i obraz jest ok ale znów bez dźwięku
Nie wiem czy coś źle podłączam czy złe kable czy coś nie tak z SB.
Macie jakieś pomysły dlaczego dźwięk nie pojawia się od razu w SB zaraz po włączeniu TV i dlaczego po zmianie w TV HDMI 1 -> HDMI 2 -> HDMI 1 obraz jest zwężony?
Z góry dziękuję za pomoc.