Philips 40PFH4100/88 vs Samsung UE40J5100

m1chal1992

New member
Witam.
Planuję zakup telewizora 40 cali do kwoty 1500 zł. Po wstępnej selekcji wybrałem dwa modele, które wymieniłem w temacie. Od razu wspomnę, że przeglądałem podobne tematy, jednak żaden nie rozwiał moich wątpliwości. Moje wymagania:
- kwota jak wyżej wspomniałem do 1500 zł (zdaje sobie sprawę, że niewielka i cudów oczekiwać nie można)
- do telewizora będzie podłączony dekoder Cyfrowego Polsatu i komputer stacjonarny
- będę na nim głównie oglądać filmy z usb z napisami, mecze piłki nożnej (głównie jakiś stream przez komputer, więc jakość bez szału) i czasami jakieś kanały dokumentalne typu Nat Geo w HD
- smart tv mi niepotrzebne, jak będę chciał coś obejrzeć z YouTube obejrzę przez komputer podłączony do TV
- czasami będę chciał pograć w Fife z kompa, ale to raczej sporadycznie

Wstępnie skłaniam się ku Philipsowi, jednak najbardziej mnie ciekawi jak wygląda sprawa płynności jego działania, bo jak czytałem w Philipsach bywa z tym różnie i który z modeli ma lepszy dźwięk (w przyszłości może jakieś kino domowe, ale teraz na pewno nie).

Z góry dzięki za pomoc ;)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
I dobrze się skłaniasz bo różnica jest na korzyść Philipsa. Lepiej skaluje obraz, lepsza czerń.

Do góry