Philips 32PFL9603 czy Philips 32PFL9632D

marian2

New member
Wiatam. Potrzebuje pomocy fachowej w wyborze pomiędzy telewizorkami:confused:. Byłem już zdecydowany na zakup Philips LCD 32PFL9632D, aż tu nagle dzisiejszego wieczorka znalazłem Philips 32PFL9603 i znowu sam niewiem? Różnica w cenie 400zł ale ma fullhd.
bardzo proszę o pomoc.
A tak w ogóle to cacko do pokoju 20m, odległośc oglódania ok. 3m,prawie na wprost, cyfra + dekoder strong, a może coś innego polecacie.

mac79

New member
marian2 napisał:
Wiatam. Potrzebuje pomocy fachowej w wyborze pomiędzy telewizorkami:confused:. Byłem już zdecydowany na zakup Philips LCD 32PFL9632D, aż tu nagle dzisiejszego wieczorka znalazłem Philips 32PFL9603 i znowu sam niewiem? Różnica w cenie 400zł ale ma fullhd.
bardzo proszę o pomoc.
A tak w ogóle to cacko do pokoju 20m, odległośc oglódania ok. 3m,prawie na wprost, cyfra + dekoder strong, a może coś innego polecacie.
tak 9603 jest fullhd, co defacto przy tej wielkości matrycy 32'' nie zauwazysz różnicy w filmach 1080p a 720p.
Różnice dopiero widać od 42''. Tylko pare osób na tym forum widzi różnice na 37'', a Ty byłbyś chyba pierwszym który zobaczyłby różnice na 32''.

Kolejna sprawa to to że 9603 nie ma 100Hz !!!
więc się najpierw zastanów co chcesz kupić

kutpio

New member
Ten sam problem

Ja również mam ten sam problem co TY.
Przeczytałem wypowiedź mac79 i częściowo się z nią zgadzam odnośnie fullhd.
Ale to nie wszystko czym różnią się te dwa telewizory:
32pfl9603 ma:
- Ambilight Spectra 2
- Technologia Perfect Natural Motion
to takie dwie główne różnice, choć jest ich jeszcze więcej.

Także ja cały czas się jeszcze zastanawiam.

Przyłączam się do prośby mariana2, jeśli jeszcze nie zakupił swojego wymarzonego LCD :).

jarek12345

New member
marian jak ogladasz tv z odleglosci 3 metrow to polecilbym model 37" 9603 .ten lcd ma 100 Hz (32" niestety nie ma) i naprawde sporo nowosci jesli chodzi o polepszenie obrazu. cena 32" 9603 to 4 tys zl a 37" juz od 3900 zl na allegro .pozdr

.

jarek12345

New member
KIELAQ napisał:
Jarek - chyba miałeś na myśli 4900zł za 37 cali .

witam. no tak oczywiscie pomylka ( mialo byc 4900 zl za 37") . co do sprawy z aiwa to po pierwszej szybkiej odpowiedzi ktora cytowalem na drugiego maila z pytaniami nie otrzymalem odpowiedzi. kurcze kontakt raczej trudny wiec trzeba czekac na inne oferty .pozdr

.

KIELAQ

New member
Niestety muszę to napisać - A nie mówiłem :) . Coś za tanio ma ten koleś. Spoko - czekamy na poważne oferty sklepów internetowych . Myślę że w tym tygodniu coś się ruszy

Do góry