Philips 32PFL7403 lub 37PFL5603

kubackiw

New member
Witam wszystkich Philipów
mam zapytanie , czy oprocz wielkości matrycy zauważe różnicę w obrazie między tymi dwoma TV. Wiem ze z takich większych różnic miedzy nimi to :
7403 - 100Hz , 4 biliony kolorów, HD Ready, Pixel Plus 3 HD, HD Natural Motion, 3 ms
5603 - 29 mld kolorow, Full HD,Pixel Plus HD, 6 ms
Może sa inne róznice na korzyść jednego z nich?
Cena 7403 ok 2950zł cena 5603 ok 3180zł
Dziękuję

kubackiw

New member
różnica w obrazie

Witam i ponawiam prośbe o kilka slow porownania tych 2 TV odnosnie różnic w obrazie i funkcjonowania sprzętu. Różnice cenowe są żadne bo oba kosztuja ok 2900-3000zł.Można tu porownać efekt 100Hz wobec Full HD, Pixel Plus 3HD do PIxel HD i HD Natural Motion do jego braku.
Dziękuje posiadaczom TV Philips

Nokiusz

New member
Zdecydowanie wybierz 7403 ! Pixel plus 3HD jest bardziej skuteczny ,digital natural motion i 100Hz to obraz bajka ! Full HD czy HD ready przy obecnie nadawanych programach nie robi różnicy !

platon_pl

New member
Ceny

kubackiw napisał:
mam zapytanie , czy oprocz wielkości matrycy zauważe różnicę w obrazie między tymi dwoma TV. Wiem ze z takich większych różnic miedzy nimi to :
7403 - 100Hz , 4 biliony kolorów, HD Ready, Pixel Plus 3 HD, HD Natural Motion, 3 ms
Dziękuję
Nie wiem skąd masz te ceny.
Teraz Philips 42PFL7403D od 4170zł
a Philips 42PFL5603D 3300zł

Też mam dylemat który wybrać.
Może ktoś się wypowie co widział oba w akcji.

Pozdrawiam

jarek12345

New member
platon_pl napisał:
Nie wiem skąd masz te ceny.
Teraz Philips 42PFL7403D od 4170zł
a Philips 42PFL5603D 3300zł

Też mam dylemat który wybrać.
Może ktoś się wypowie co widział oba w akcji.

Pozdrawiam

przeciez watek jest zatytulowany :Philips 32PFL7403 lub 37PFL5603 wiec ceny moga sie zgadzac .pozdr

.

jarek12345

New member
kubackiw napisał:
Dziękuję

po pierwsze to od razu napisz z jakiego zrodla sygnalu bedziesz korzystal i jaki masz pokoj oraz z jakiej odleglosci bedziesz ogladal TV . jesli podepniesz zwyklego analoga to na zadnym TV LCD nie bedzie szalu a wrecz porazka w stosunku do CRT. jesli podepniesz np cyfrowa kablowke to tutaj lepiej miec TV ze 100 Hz i szybka matryca niz brak tych opcji w TV (lub wolniejszy panel) .jesli natomiast podepniesz sygnal z platformy cyfrowej np "N" -ke to na obu TV obraz bedzie bdb jesli chodzi np o kanaly HD ale jesli chodzi o inne kanaly (cyfrowe) to tutaj roznica pomiedzy tymi TV bedzie zauwazalna na korzysc modelu 7403 .pozdr

.

pixelangel

New member
Moim skromnym zdaniem lepiej brac 37''. Te 100hz jest prawie nie odczowalne, a matryca 16 bit to przesada ( oko takiej skali nie wychwyci, nawet skali z matrycy 12 bit czyli z modeli 5603d)
Najlepiej przejdz sie do media markt i zobacz sobie na wlasne oczy.

kubackiw

New member
witam

Witam
Dzięki za info ale mam 32PFL7403 od 3 tyg i jestem z niego bardzo zadowolony. jest praktyczny, ma wspanialke kolory, takie pelne, dzwiek dobry.obraz na kanalach HD doslownie zapiera mi dech az chce sie wskoczyc w ekran !
Ma wiele ustawień, polepszenia obrazu jak np 100Hz, Natural Motion HD i itp podoba mi se takż ejego wygląd, USB.Szczerze nie zaluje ze padł wybor na Philas
Pozdrówka
Waldek

Do góry