Witam mam stary TV jak w temacie ( Philips CINEOS 32PF9966/10 = 32 cale), jest to jeden z pierwszych HD Ready. Mam pytanie jak podpiąć taki TV do nowszego dekodera TV przez HDMI, kupiłem kabel HDMI i DVI ale nie ma dźwięku, jest obraz HD, ale nie ma głosu. Kupiłem również przejściówkę Euro Chinch z dwoma wtykami do dźwięku oraz z jakiem 3,5mm co dalej ??
Dodam że dekoder nie posiada wejścia AUDIO do wierzy, oraz TV nie ma takowego wejścia. NA SCART podpięty działa ale obraz jest SD, zaś po podpięciu DVI coś się skopało, i nawet po podpięciu SCART nie ma dźwięku.
Gdy próbuje się podgłośnić na pilocie od TV wyskakuję komunikat "Wejście Głośnika centralnego Aktywne". Mało tego nie ma opcji ustawienia Konturu,Basu, trybów dźwięku jest tylko SŁUCHAWKI i tylko tyle te opcję gdzieś znikły.
Bardzo proszę o pomoc, ponieważ to naprawdę ważna sprawa !!
.
Dodam że dekoder nie posiada wejścia AUDIO do wierzy, oraz TV nie ma takowego wejścia. NA SCART podpięty działa ale obraz jest SD, zaś po podpięciu DVI coś się skopało, i nawet po podpięciu SCART nie ma dźwięku.
Gdy próbuje się podgłośnić na pilocie od TV wyskakuję komunikat "Wejście Głośnika centralnego Aktywne". Mało tego nie ma opcji ustawienia Konturu,Basu, trybów dźwięku jest tylko SŁUCHAWKI i tylko tyle te opcję gdzieś znikły.
Bardzo proszę o pomoc, ponieważ to naprawdę ważna sprawa !!
Ostatnia edycja: