pfl5522

lst

New member
zakupilem model jak w temacie (32cale), calkiem dobry tv zwlaszcza jak przesiada sie z wysluzonego crt ... obraz dvd super, divx - zalezy od kompresji ale generalnie dobry, sygnal antenowy sredniej jakosci no i srednio wyglada (pisze, ze sygnal sredni bo nawet na bance przebijaly inne kanaly, nie chcialo mi sie na dach wchodzic ale w tej sytuacji nie omieszkam ustawic jej jak nalezy hehe)

a teraz problem: zakupilem kabel hdmi <-> dvi i po podlaczeniu zgodnie z instrukcja dostaje komunikat "Brak sygnalu", czy trzeba jakos specjalnie konfigurowac karte ? mam go7300 w lapcu....

kabel jakis za 30 pln wiec pewnie nie najwyzszych lotow ale mimo wszystko cos tam powinien wyswietlac ?

ps . za tv dalem 2190 i jak na takie pieniazki to wydaje sie byc oka, jakas mini recenzje postaram sie napisac po ciut dluzszym okresie uzytkowania

lst

New member
probowalem roznych opcji nic nie zadzialalo niestety. nie pomogla zmiana sterow na modowane - okolo 6 roznych wersji, z kazdym suuporo zabawy z konfiguracja rozdzialki i .... lipa czy to moze byc wina kabla ? wyjscie w lapku to DVI-D (wyglada na double link), kabel natomiast to DVI-D single link (18 + 1)... czy moze to miec jakies znaczenie ?

w instrukcji mam dwie tabele z rozdzialkami:

a) "Obslugiwane rozdzielczosci komputerowe" [640x480, 800x600, 1024x768 kazda rozdziala w 4 trybach odzwierzania]- rozumiem, ze przy dual view kompa musze ustawic na jedna z podanych w tak opisanej tabeli

b) "rozdzielczosc PC dla odbiornika LCD TV" [1280x768, 1280x1024, 1360x768 wszystkie 60Hz]- domyslam sie, ze w dualview trzeba ekran lapka ustawic w jednej z podanych rozdzialek ?

a moze KLON'a ustawic ?

:hmm:

EDIT: wyjscie dvi z kompa testowalem na monitorze i dziala takze opcje z uszkodzonym wyjsciem dvi juz wyeliminowalem

Ostatnia edycja:

lst

New member
a) czy podczas startu windowsa obraz powinien sie pojawiac na TV ? u mnie brak jakiejkolwiek reakcji :(

b) stery nvidi nie widza mouego lcd'eka (funkcja rygorystycznego wykrywania nic nie znalazla). w zaleznosci od sterownikow udawalo sie znalezc (w trybie wymuszania) telewizor jako HDTV ale bez konkretnej nazwy, modelu .... czy to normalne ?

ps. niestety nie klon nie pomaga ... w poprzednim poscie podalem rozdzialki z instrukcji... sa rozbierzne, jaka powinienem ustwic zeby bylo oka w trybie klonowania obrazu ?

lst

New member
Rozwiązanie problemu:

zmiana kabla hdmi<->dvi-d z singleLink (18-1) na dualLink(24-1) ... jest tez opcja, ze to wcale nie chodzi o dual'a tylko o zmiane kabla w ogole. tak czy inaczej w chwili obecnej uzywam z powodzeniem DualLink'a

Do góry