PFH6109, PFS6609 czy inny 55"?

Jacol4

New member
1. jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 25m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 5 m (czasem 1,5m przy obiedzie ale to oglądanie jest takie połowiczne wtedy;) )
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? prosto (czasem pod kontem 30 stopni)
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? z boku pod dużym kontem
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Panasonic TX-P46G10
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? FHD
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? antena dvbt, cyfrowy polsat
10.Jakie urządzenia ? brak
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 4
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? matowa
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy, seriale
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? nie
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? nie
16.Preferencje co do marki ? brak
17.Preferencje co do wielkości ? 55
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Takie smużenie, słaba czerń
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? 40%-dzień 60%-wieczór
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3200
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie

Zależy mi na jak najlepszej propozycji pod względem podstawowych funkcji telewizora za tą kwotę. Nie interesują mnie żadne dodatki typu Smart TV i 3d. Jedyne co mi się spodobało to Ambilight ale tu właśnie mam pytanie czy podane w tytule Philipsy poza Ambilightem różnią się znacząco jakością obrazu? Jakie posiadają matryce? Różnica jest 500zł i muszę się mocno zastanowić jeżeli to tylko Ambilight.
Inne oglądane przeze mnie to:
LG 55LB671V
LG 55LF630V
Samsung UE55J6200/6250
Samsung UE55H6600S
Samsung UE55F6770
PANASONIC 55AS640

Nie wiem jakie są różnice pomiędzy modelami wśród oferty jednego producenta. LG się trochę boję po czytaniu na forum o powidokach ale w sklepie na żywo wypadł w porządku. Porównywałem bezpośrednio z Panasoniciem AS640 i nie widziałem dużych różnic. Najbardziej mi chodzą po głowie te Philipsy ale nie upieram się bo mało się znam. Z obecnej plazmy jestem bardzo zadowolony, a ten kupuję dla kogoś komu wiele zawdzięczam i chcę pomóc jak najlepiej.

Jacol4

New member
Koledzy prosiłbym o poradę czy warto dopłacić do Philipsa 55PFS6609 550zł porównując do 55PFH6109. Chciałbym Ambilight ale jeśli to tylko to jest zawarte w tej cenie to nie wiem. Ewentualnie jak wypadają na tym tle te Samsungi i Panasonic który podałem? Jestem już na 30 str. działu o Philipsie ale jak dotąd nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Z tych co podałeś wybrałbym 55PFS6609 .
Ale tam jeszcze Panasonica 55AS640 - ale chyba go nigdzie już nie kupisz.

Do góry