Pękająca ramka Samsung UE40F6400

mades

New member
Witam wszystkich od jakiegoś czasu zauważyłem że ramka pęka długa rysa , po 2 tygdniach zrobiła się większa , a teraz znowu zaczyna się robić z boku ? co mam robić? rysa jest odczuwalna palcem.
Miał ktoś taki problem z tym modelem?

Tu zdjęcie górnej ramki :

10859560_767244113356516_1069036734_n.jpg

Rafal7

Banned
W moim starym tv ramka też pękała, tv serii D, ciekawe o co chodzi, czyżby ten plastik pękał na skutek ciepła które oddaje tv, czy tak ma być ;)?

Rafal7

Banned
Co do podstawy to w 55 H6400 nie powinno być kurzej łapy jako podstawy, powinna być inna podstawa, tv się buja jak .... .

firekage

New member
Bez reklam
Nie chce straszyc ale w niektorych starszych modelach samsunga nawet podstawa telewizora nie wytrzymuje ciezaru telewizora i rozpada sie na kawalki jak szyba w samochodzie.
zdjecie w linku
Top 2,475 Complaints and Reviews about Samsung TV | Page 2

W skrócie:
https://consumeraffairs.global.ssl.fastly.net/files/reviews/samsung-tv_16050.jpg

LOL. Na marginesie, tutaj nie tylko Samsung ma "ciekawe" podejście do tematu stopek. Mam monitor LG, 27MA73DP-Z. Monitor ma 27 cali, jest monitorem lekkim, ale jego stopka jest tak delikatna, że nawet pisząc na klawiaturze widzę, jak monitor "skacze"...Pęknie, nigdzie nie dokupię tego, a sprzęt nie ma vesy by to przykręcić do ściany...epic.

Samsunga da się choć powiesić :D

rafal1982

New member
Witaj. Też mam ten tv i od zakupu po około miesiącu pojawiło się pęknięcie ramki. Nie zgłaszałem problemu od razu tylko po około 3 miesiącach jak miałem pewność że to nie z mojej ani domowników winy. Serwis przyjechał i po tygodniu wymienił ramkę na miejscu w domu. Jednak po kolejnych 3 miesiącach ramka zaczęła znowu pękać. Nie czekałem długo tylko zgłosiłem od razu. Tym razem serwis się już stawia i twierdzi że to tylko wada estetyczna. Zabrali tv do analizy i diagnostyki. Myślę że jest jakaś wada konstrukcyjna tego telewizora dlatego będę walczył o wymianę ramki lub o wymianę tv na inny model.

Do góry