PDP-4270xa - jakie śruby do wieszaka?

Mike_D

New member
Mam małą zagwozdkę.. Jedzie już do mnie stolik z uniwersalnym wieszakiem firmy Hubertus. Plazmę mam jak w temacie; w zestawie nie było sześciu srub mocujacych, a nigdzie nie udało mi się znaleźc czegoś takiego jak "śruby do przykręcenia ekranu do wieszaka." Czy ktoś z Was wie jakie to miałybybyć śruby - najlepiej jako konkretne oznaczenie, bo z technik materiałowych to noga jestem ;)

motobartcompany

New member
Kolego nie trzeba być technikiem, takie podstawy wiedzy mają dzieci w wieku 10 lat. Nie żebym cię obrażał.

Otwory w TV to z pewnością rozmiar M8, czyli osiem milimetrów średnicy.
Otwór ma też głębokość, jeżeli za głęboko wkręcisz to możesz coś uszkodzić.

Najlepiej gdybyś posiadał suwmiarkę, mierzysz średnicę otworu w TV i oczywiście głębokość.

Gdy w domu brak suwmiarki to średnice możesz zmierzyć linijką a głębokość zapałką:)

Ważne jest też że jeżeli otwór ma 15 mm głębokości to śruby nigdy nie możesz wkręcić do końca, zawsze musi być luz, powiedzmy 3 milimetry.

Gdy już pomierzysz to w każdym metalowym sklepie kupisz upragnioną śrubkę, może być dłuższa, bez problemu ją obetniesz. Ale jeżeli nie masz piłki do metalu to zakup podkładki i po prostu podłożysz pod śrubę.
pzdr,

Mike_D

New member
Spoko, nie obraziłem się :). Co do dziesięcioletnich dzieci to powiedziałbym że prędzej skonfigurują router niż coś skręcą - ale to już takie czasy są..

Rozumiem że gwint jest znormalizowany i dowolna M8 mi spasuje?

Mike_D

New member
Dzięki wielkie za odpowiedzi.

Oczywiście wystarczyło zajrzeć do instrukcji.. M8, od 12 do 18 mm długości - RTFM nigdy nie zawodzi :D

Do góry