Panasonic VT60 - powieszenie na scianie

radio82

New member
Witam serdecznie,

Mam pytanie do wlascicieli tego modelu lub do osob ktore maja mozliwosc sprawdzenia jak brdzo wystaje wtyczka zasilania w tej plazmie.
A mianowicie chcialbyk kupic ten telewizor i odrawu chcialem kupic do niego jakis uchwyt nascienny i nie ukrywam ze zalezalo by mi na powieszeniu go jak najblizej sciany i z tad moje pytanie ile odstaje wtyczka kabla zasilajacego.
Zastanawialem sie nad kupnem uchwytu w formie linki ktora daje mozliwosc odsadzenia TV od sciany o zaledwie 14,5mm. Jednak nie jestem pewnien czy nie jest to za mala odleglosc dla Panasonica VT60 (wtyczka od zasilania troche odstaje, jednak nie wiem ile)

Za odpowiedzi dziekuje i pozdrawiam

Wiesiek19

Active member
Bez reklam
W 50VT60 wystaje 3 cm.
Wieszanie prawie 30kg na lince uznałbym za dość ryzykowne. Minimalna odległość od ściany ze względu na zachowanie prawidłowego chłodzenia to ok 10 cm.

Pozdr.

Ostatnia edycja:

emmet07

New member
W 50VT60 wystaje 3 cm.

Zgadza się 3 cm z tym,że na samej wtyczce jest plastykowa nakładka, którą można zdjąć, tak zrobiłem u siebie. Mam uchwyt Hama ,który odstaje ok 2,5 cm i po zdjęciu tej nakładki prawie było na styk ,musiałem jednak podłożyć pod mocowanie dwie podkładki i jest ok. Kupowanie cieńszego uchwytu mija się z celem bo wtyczka będzie przeszkodą. Poza tym jakiś odstęp od ściany musi być aby zapewnić odpowiednią cyrkulację powietrza.

Wiesiek19

Active member
Bez reklam
Mój wisi ok 8 cm od ściany licząc do tylnej osłony. I to jest jak dla mnie OK. Chłodzenie to raz, a dwa dostęp do wejść. Można oczywiście jeszcze wyrwać ze 2 cm. Ale czy gra jest warta świeczki. Wizualnie prawie nie ma różnicy, a dostęp do wejść będzie bardzo trudny.

Pozdr.

rpzem

New member
Tylko po co wieszać tak blisko?
Kolega narobi sobie biedy:
1) gwarancja tego nie obejmie - o ile pamiętam, to musi być zapewnione 6-7 centymetrów odstępu.
2) wentylatory - przy tej odległości tracisz możliwość zainstalowania pianek, gąbek z tyłu telewizora, co może pomóc w ograniczeniu hałasu generowanego przez wydmuchiwane powietrze. A niestety trochę go słychać.

U mnie 55VT60E wisi 6cm od ściany.

Do góry