Panasonic VT20 czy coś innego

jag999

New member
Witam wszystkich... i błagam o rady bo już mnie łeb od tych TV boli, a kupić trzeba.
A szukam telewizora 50" - 52", ani mniejszy ani większy, więc rozmiar już jest.
Byłem już prawie zdecydowany na plazmę Panasonica VT20 - poszedłem do sklepu, ale tam jak zacząłem oglądać to jakoś mnie nie przekonał :( Może to kalibracja a może jednak coś innego ...

Szukam TV, 50-52"
Plazma czy LCD/LED - co będzie lepiej się nadawać ;)
Oglądać będę raczej wieczorem, tylko sporadycznie w dzień
Sygnał: platformy cyfrowe - 75%, w tym dużo HD, pozostałe 25% to DivX oraz konsola
Raczej filmy ale trochę sportu też będzie czasem lecieć.
Budżet: < 10 tys, więc w sumie spory

Jak wspominałem byłem zdecydowany na VT20 ale oglądałem obok Sony NX800, Sharpa (bodajże 820) czy Samsunga C8000 i ja już nic nie wiem. Mam wrażenie, że ten Panasonic miał najsłabsze kolory, być może jednak to kalibracja... Nie do końca przekonywała mnie też ostrość...
Obok stał G20 i też w porównaniu z LCD/LED mnie nie przekonał.
Zdaje sobie jednak sprawę, że to są warunki sklepowe - a może po prostu to moje oczy tak już mają, nie wiem. Dlatego pytam o Wasze zdanie.

Co jak nie Panasonic VT20 - jaki LCD/LED Waszym zdaniem może się z nim równać lub jest lepszy? Co warto jeszcze pooglądać?
Przypominam - rozmiar: 50-52". Niestety 55 cali juz nie mogę łyknąć, a 46 znowu trochę za mało...

z góry dzięki

Adrian85

New member
Bez reklam
Nic innego,VT to dobry wybór jeśli ci jest potrzebne 3D, w przeciwnym razie V20.W sklepach specjalnie ustawia się plazmy na gorszych ustawieniach żeby wciskać ''świecące'' led-y.

Do góry