Panasonic TXL47ET60E czy Samsung UE46F6640

jebacbiede

New member
Witam mam problem ponieważ 3dni temu zaczął mi się psuć telewizor i poszedłem dziś rozejrzeć się za czymś i przykuły moją uwagę te 2 telewizorki co są w tytule, lecz nie jestem pewien jaki jest lepszy. Mogą być też jakieś propozycje od was w podobnej cenie.

tdx

New member
Bez reklam
Modele są bardzo do siebie zbliżone, można napisać że to ta sama półka...
Podstawowa różnica to zastosowany panel i wszystko co się z tym wiąże (kontrast, poziom czerni, kąty)
Panasonic ma matryce IPS (lepsze kąty) Samsung S-PVA (wyższy kontrast)
Samsung ma lepszego smarta. 3D w Panasie jest pasywne a w Samsungu aktywne...

Najlepiej w sklepie ocenić jakość obu przy tym samym materiale.

digitalus zastanawiam się co będziesz pisać jak już nie będzie plazm...
Zeby nie kupować w ogóle TV?
kupować z allegro używki ?
Czy dozbierać do OLEDa?

Co do awaryjności sprzętu to myślę to nie dysponujesz niczym co by potwierdzało Twoją tezę

digitalus

Banned
Nic nie bede pisal:)
Jesli chodzi natomiast o awaryjnosc to jest pozew zbiorowy w sadzie w usa.Czyli awaryjnosc samsunga jest bardzo duza .Samsung bedzie placil odszkodowanie.Kazdy klient ktory posiada samsunga i model telewizora jest na liscie otrzyma lub juz otrzymal 300 dolarow odszkodowania za poniesione straty czyli np naprawe telewizora.

Ostatnia edycja:

tdx

New member
Bez reklam
Trzymam Cię za słowo. :)

A pozew dotyczy TV wyprodukowanych przed grudniem 2008 r. i obejmują LCD, plazmy i modele DLP.

Czyli modele
Samsung LCD TV Numery seryjne : LN-T ****** / xAA; LN ** ****** XZA; ​​LNS4041DX/XAA; LNS4051DX/XAA; LNS4052DX/XAA; LNS5296DX/XAA Samsung Plazma TV Numery seryjne : HPT5034X/XAA; HPT5044X/XAA; HPT5054X/XAA; HPT5064X/XAA; PN42A410C1DXZA; PN42A450P1DXZA; PN50A410C1DXZA; PN50A450P1DXZA; PN50A460S4DXZA Samsung DLP TV Numery seryjne: HLT5087SAX/XAA; HLT5087SX/XAA; HLT5089SAX/XAA; HLT5089SX/XAA; HLT5687SAX / XAA; HLT5687SX/XAA; HLT5689SAX/XAA; HLT5689SX/XAA; HLT6187SAX/XAA; HLT6187SX/XAA; HLT6189SAX/XAA; HLT6189SX/XAA

Ostatnia edycja:

digitalus

Banned
Na przykladzie z forum elektroda dotyczy to nie tylko telewizorow sprzedawanych w usa ale w tez w europie, czyli w Polsce, nie tylko w roku 2008 ale tez nowych telewizorow.Samsung to obecnie najgorsza firma.Zdecydowanie nie polecam telewizorow tej marki.

ps - europa,pn-ameryka

Ostatnia edycja:

tdx

New member
Bez reklam
Odnoszę się do tego co napisałeś w pozwie zbiorowym wyraźnie jest napisane do kiedy i jakie modele

Teraz zaczynasz pisać o nowszych TV czy zatem mogę Ciebie poprosić o jakie nowsze TV chodzi w innym (nowym) pozwie zbiorowym? Czy to już tylko pojedyncze przypadki?

digitalus

Banned
Tak moze kazdy napisac.Pansonica ma dwa lata i dziala bez usterki.Panasonic to najmniej awaryny sprzet .Wieza technicsa dziala od 20 lat bez usterki, telefon stacjonarny panasonica tez.Nie mam zamiaru kupowac nic nowego bo sprzet sprawny.technics to panasonic.
Zapomnialem o magnetowidzie vhs panasonica,oczywiscie sprawny.Moge zaraz zrobic zdjecie:)

Ostatnia edycja:

tdx

New member
Bez reklam
Masz coś więcej niż Twoje przekonanie że to najmniej awaryjny sprzęt (oczywiście trzymajmy się TV)?
A czemu nie np Sony czy Sharp?

digitalus

Banned
Panasonic to znacznie bardziej renomowana firma od samsunga.Na zdjeciu moj magnetowid vhs z 1992 roku.Czyli ma ponad 20 lat i dziala bez usterki.
Ekran telewziora nie jest porysowany gdyby tak ktos pomyslal.To tylko odblask od lampy blyskowej.
DSCF5795-_ephnxqn.jpg

Ostatnia edycja:

ckalpel

New member
Pracowałem w Media jakiś czas temu jako niezależny doradca klienta jednej z marek i wszyscy zgodnie na dziale twierdzili, łącznie z promotorem Samsunga że najwięcej właśnie ich wraca na gwarancje. Średnio 2 lata i po tv, wiadomo że inna jest sprzedaż Samsunga niz Panasonica ale nawet w porównaniu do LG Samsung był bardzo awaryjny. Sam myslałem o zakupie F6640 z Saturna ale wole nie ryzykować i kupić pewny sprzęt z pewną matrycą od pewnego producenta a nie jakiegoś składaka z dużą awaryjnością.

tdx

New member
Bez reklam
Rozumiem że w Panasonic LED nie ma matryc LG/AUO/SEC lub CMO tylko swoje?

Wracając do tematu przypominam jeszcze raz moją wypowiedź

Modele są bardzo do siebie zbliżone, można napisać że to ta sama półka...
Podstawowa różnica to zastosowany panel i wszystko co się z tym wiąże (kontrast, poziom czerni, kąty)
Panasonic ma matryce IPS (lepsze kąty) Samsung S-PVA (wyższy kontrast)
Samsung ma lepszego smarta. 3D w Panasie jest pasywne a w Samsungu aktywne...

Najlepiej w sklepie ocenić jakość obu przy tym samym materiale.

Ostatnia edycja:

digitalus

Banned
Samsung sprzedaje najwiecej telewizorow ale jakosc produktu jest kiepska.Nawet w najdrozszych telewizorach za 11 tysiecy zl
W sklepach mm i saturn polecaja tylko samsunga. Samsung to nie jest to najlepsza firma i nie warto sluchac sprzedawcow w sklepie. W telewizorach samsung byly montowane kondensatory o obnizonej zywotnosci, teraz pewnie matryce .

http://www.hdtv.com.pl/forum/979235-post581.html
http://www.hdtv.com.pl/forum/976056-post577.html

9fcc6afcf25d.jpg

przyklad
Dzisiaj na ekranie pojawił się pionowy zielony pasek
.................................................
Generalnie nic nie pomaga ............................. JEstem mega zły.
TV za 11 tyś zł i szlag go bierze po 14 miesiącach.
Czekam na serwis.

ps : to przypadek ,że w tym samym momencie pojawiły się takie problemy u innych ?

Ostatnia edycja:

SDman

Banned
Witam,
sam posiadam obecnie TV Panasonic.
Wypisywanie takich głupot przez @Digitalus, aż mi wstyd.
Samsung to obecnie multimedia bezkonkurencyjne.
Wiem bo mam blu BD-F6500 i to z niego leci smart TV nie z Panasonic' a.

Pozdr.

Do góry