Panasonic tx-p42x20

michalek21

New member
Mam tego panasonica od soboty i mam 2 problemy:
1.Jest sobie na każdym prawie kanale ograniczenie wiekowe, logo stacji itd. właśnie.. tu mam problem.. wygląda to mniej więcej tak, że jest żółty trójkąt z napisem "12" i potem taki "duszek" tego trójkąta 2cm w prawo.. wygląda to ohydnie.. co z tym zrobić? ps. to samo z logiem stacji.. i ze wszystkim co się nie rusza xd
2. Większość kanałów oglądam w trybie "auto" i ten trym narzuca mi "zoom1" albo rozciągnięcie czy jakoś tak xd i oglądając w 16:9 czasami mi lekko ucina obraz z boków a w "auto" obraz jest na cały tv ale traci na jakości i ucina z każdej strony lekko.. W sklepie jako sprzedawca puścił TVN HD to też były te pasy,..... WTF? Czy jak wymienie na tx-p42s20 to nie będzie problemu z tymi pasami? S20 ma full hd, a ten co ja mam ma 1024x768... Czego to wina? tv czy sygnału?

3. To pytanie zadał mi tata.. jest to dla mnie oczywiste, ale mi nie wieży.. Czy ten sam tv (tx-p42x20) kupiony w Shop@Panasonic (oficjalne sklepy panasonica w wielu miastach) różni się czymś od tego tv kupionego w Makro? Np. elektroniką czy czymś? Bo zauważyłem, że ten tv buczy a na necie pisze, że nie buczy :_

digitalus

Banned
witam
czarne pasy na dole i gory ekranu beda wtedy gdy program bedzie nadawany w pseudo 16:9 . ustaw format ekranu 16:9.
przyklad - tvp 2 program familiada nadawany analogo, odbior przy pomocy anteny zewnetrznej, czarne pasy na dole i gory ekranu.
ten sam program nadawany przez satelite ale w pelnym formacie 16 :9 (bez czarnych pasow, obraz na pelnym ekranie)
wykaz kanalow w 16:9 jest tutaj
Transmisje w formacie 16/9 - KingOfSat
http://pl.wikipedia.org/wiki/Format_obrazu
jesli np ogladamy programy analogowe( z anteny zewnetrznej i program bedzie w pseudo 16:9 nie 4:3) czyli tvp 1,tvp 2, tvn , polsat w telewizorze tradycyjnym 4:3 kineskopowym to tez beda czarne pasy na dole i gory ekranu.nie pomoze tu tez telewizor full-hd.
kanaly sd wygladaja lepiej w telewizorze 1024x768

duszki po ograniczeniach wiekowych powinny znikac. jesli beda takie jak na kanalch c+ to "duszkow" nie bedzie nigdy ale tvp nie moze tego zrozumiec.

Ostatnia edycja:
Do góry