Panasonic TX-P42ST60E podlaczenie laptopa

korneli

New member
Posiadam laptopa jedynie z wyjsciem VGA, chcialbym podlaczyc go do tv, lecz w tv mam jedynie wejscia hdmi. Czy istnieje jakis kabel badz cokolwiek, zeby przeslac analog vga z laptopa do tv cyfrowego hdmi? Ogolnie chodzi mi o przegladanie sieci na tv, DLNA niestety nie posiada tej opcji. Wiem ze istnieje widi czy whdi, lecz szukam tanszej alternatywy, moze jest jakis sposob podlaczenia takowego, moze bezprzewodowo jakos? Moze z laptopa do tv tymi kolorowymi kablami, ypbpr bodajze? Albo scart, z tym ze u mnie antena jest na tym kablu i pozniej przelotka do tv, wyglada jak takie niby hdmi? W koncu... czy najtanszym rozwiazaniem bedzie konwertor vga>hdmi?

Bardzo prosze o pomoc i wyjasnienie, jestem laikiem w tym temacie.

Stanley

Member
Bez reklam
A DNLA ALL MEDIA SERWER zainstaluj i odtwarzaj
Standard DLNA polega na wspóldzieleniu (strumieniowaniu) w sieci zasobów multimedianych (fotek, muzy, filmów). Natomiast jeśli dobrze zrozumiałem, koledze @korneli zależy ogólnie na przeglądaniu internetu, czyli wyświetleniu na ekranie telewizora np. przeglądarki. Przez DLNA stron www nie przejrzysz.

Wracając do meritum: moim zdaniem w tym przypadku do połączenia VGA -> HDMI tylko konwerter VGA-HDMI.

<...Albo scart, z tym ze u mnie antena jest na tym kablu i pozniej przelotka do tv, wyglada jak takie niby hdmi?
A tego nie bardzo zrozumiałem? Antena do Scart? Co, gdzie jak, skąd, dokąd masz podłączone? Może dokładniej opisz. Aczkolwiek wyjścia VGA do wejścia Scart też nie podłączysz, choć niektóre sygnały są podobne. Potrzebny jest także odpowiedni konwerter.

W koncu... czy najtanszym rozwiazaniem bedzie konwertor vga>hdmi?
Uważam, że tak. Aczkolwiek po zakupie dobrze wypróbuj, bo piszą, że niektóre konwertery nie bardzo współpracują z niektórymi modelami Panasoniców, np. ten tutaj:
Unitek Y-6210 konwerter VGA/HDMI aksonet.pl Nowe idee, nowe technologie

Do góry