Panasonic TX-L42ET5E a LG 42LM620S

cardian

New member
Witam zastanawiam się nad tymi modelami.
Obraz bedzie z Nki.
Chcę mamie kupić na mikolaja prezent bo stary CRT sie "skończł".
TV bedzie ogladany z około 2-2,5 metrów. Średnio nasłoneczniony, także raczej słońce nie powinno przeszkadzać.

Jak byłem w RTV EURO AGD to panowie zdecydowanie polecali LG, mówiąc o dobrej matrycy i o tym że jak Panasonic to plazma (sam mam g30) i jestem z niej mega zadowolony. Ale moja rodzicielka chce coś o ograniczonej prądożerności jak już więc plazma odpada.

Osobiście mam IPADA (ekran IPS) i jest świetny nie ma się do czego przyczepić jeśli chodzi o ekren, a z tego co wiadomo Panas tez ma IPS. Dodatkowo gdzieś na forum wyczytałem że Panas ma matryce LG, co już zupełnie mi w głowie namieszało.

Cena tego i tego w RTV jest na tym samym poziomie, więc ciężko się zdecydować.

Mógłby ktoś powiedzieć/ polecić/wskazać zwycięzce z tej dwójki.

kaziu106

Member
Witam ja mam Panasa 42 ET5 w domu i obraz jest naprawdę ok. Mam okno na wprost telewizora i czasami przeszkadza mi gdy rolety nie są spuszczone. Przy spuszczonych roletach i wieczorem obraz naprawdę super w tej klasie cenowej wydaje mi się, że ciężko będzie znaleźć coś lepszego. Ps. mój tv ma dwa miesiące i mam go na sprzedaż bo zrobiłem ten błąd co większość...kupiłem za mały. Oglądam z odległości ok. 3,5 m i teraz wiem, że na ścianie powinien u mnie wisieć 46-50 cali ( większy nie wejdzie bo są drzwi ) i jeśli uda mi się sprzedać to kupuje większy i na 99% będzie to 47 et5 chyba, że starczy budżetu na 50st50. Jakbyś był zainteresowany kupnem tv ode mnie ( karton, gwarancja, 4x okulary) daj znać . Cena 2400 PLN. tel. 604 488 047

kaziu106

Member
On jest prawie nowy...myślę, za dwa miesiące użytkowania i 400 zł. mniej to dobra opcja. Czasami nowy powystawowy w sklepie w dwa tygodnie ma nabite więcej godzin niż mój w domu.

cardian

New member
et5

euro sprzedaje za 2,7 tysiąca. Biorąc pod uwage że masz gwarancję na miejscu i nie musisz się bać że jest w złym stanie itd itp, to fakt 300 złotych upustu na używanym to trochę mało. Myslę że jak chcesz sprzedać to cena musi oscylować w granicach 2k złotych.

Do góry