Panasonic TX-55CXE720 czy Samsung UE55JU6650

racuh

Banned
Jak w temacie. Mam dylemat nad tymi dwoma modelami chociaż zainteresowałem się tańszymi wersjami, a mianowicie Panasonic TX-55CX680 i samsungiem UE55JU6440.

Co z tych modeli proponujecie? 60% jest to nc+ 20% filmy DLNA i następne 20% sport.

racuh

Banned
Dzisiaj wziąłem do domu na przetestowanie Samsunga 55JU6440 w sklepie jest możliwość zwrotu lub wymiany więc co mi tam szkodzi go sprawdzić i szczerze to obraz żyleta ale...go oddałem a mianowicie...
Pozioma linia na całej długości ekranu, tak jakby załamanie, w całym domu tylko ja są widziałem i żona, brat teściowa i szwagierka nie widzieli jej (dziwne).
Lewy dolny róg ekran były 3 plamy od nierównego podświetlenia co najbardziej było widać w ciemnym pokoju, przy świetle było rewelacyjnie ale nie tylko w dzień się ogląda...zaproponowali mi wymianę w takiej samej cenie na Panasonic TX-55CR430, Sony KDL-55W756C oraz Panasonic TX-55CXE720 ale do niego musiał bym dopłacić 300 zł.

Tak jak wcześniej napisałem, TV jest do oglądania satelity i czasami filmów przez DLNA.

Czy ktoś miał styczność z Panasonic TX-55CR430? warto to wziąść za niecałe 4,2 tys PLN? czy warto dopłacić do CX720?

Ostatnia edycja:

racuh

Banned
Brałbym Sharpa 55XUE 55, Sony 55X8509,Philipsa 55PUS7600.

Dzięki za propozycje Jednak zostanę przy Sony bo Philips grupo przekracza mój budżet natomiast Sharpa na ten moment się nie kupi a bardzo ciekawi mnie ta propozycja.

PS. Do wieczornych seansów w którym jest najmniej dokuczliwy clouding? w Philipsie czy Sony? bo jestem przewrażliwiony na tym punkcie.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Wszystkie modele są w specjalnej ofercie z kalibracją gratis.
Mniej ma Philips. A ile masz max kasy ?

Do góry