Panasonic TX-50AS650E?

themo

New member
Witam
Co wybrać?
Jak ten telewizor radzi sobie z:
- grami pc/ps3.4? lag?
- jak sobie radzi z dyskami z partycja ntfs, plikami mkv, napisami srt - czy zmienia partycję z zawartością w momencie podłączenia? --- posiadam kilka filmów w dobrej rozdzielczości i lubię je oglądać, miło by było jakby podołał
- czy jeśli bym puścił film 4K da radę go odtworzyć? --- nie wiem jaki format tego będzie ale czy dałby sobie rady, tzn zeskaluje go jakoś
- pewnie nie obsługuje flash ale czy posiada inny program który by odtwarzał teledyski z netu (podobne jak utube)? --- są imprezy jest muzyka ;)
- nie obsługujędvb-s (ale tego trochę nie rozumiem, czy w przyszłości taki coś będzie potrzebne przy oglądaniu np: nc+)? --- będzie do niego podłączony dekoder nc+ lub inny i jeśli można jakiś większy zrozumiały opis jak to S się przyda w przyszłości
- podobno Panasonic TX-50AS600E ma inny panel Ips? --- ktoś do jakieś info co lepsze?
- obsługa internetowych aplikacja też jest ciekawym rozwiązaniem --- bajery lubię :)/propozycję rady co się przydaje
------------------------------
Ogólnie jak to się ma do:
- Samsung UE48H6500 --- 3D aktywne olewamy
- Sony KDL-50W805B
- Sony KDL-50W829
- LG 49UB820V (4k)
Któryś z tych TV jest wart 3500zł i jak ma się do pytań wyżej?
Czy jest sens dołożyć do 4000zł i pomyśleć o 4k (czy bardziej jest sens poczekać doinwestować do tv 4k) ogólnie ma zamiar kupić tv do końca roku.

Inne tv typu thomson, funaj czy sharp mnie nie intersesują.
Jestem nie do końca jasny w tych rzeczach ;)

Tak że każda rada jest potrzebna
Dziękuję
Pozdrawiam wszystkich z tego mądrego forum :)

Stanley

Member
Bez reklam
W sprawie odtwarzania konkretnych formatów plików, napisów, lagów, itp. najlepiej niech wypowiedzą się posiadacze modelu jak w tytule topicu (ja mam serii DT60). Ewentualnie zapoznaj się z instrukcją obsługi, jest na stronach Panasa. Niemniej wrzucę swoje 3 grosze w 2 sprawach:
czy zmienia partycję z zawartością w momencie podłączenia?
Na pewno telewizor nie zmieni Ci zawartości dysku, ot tak, po podłączeniu do portu USB.
Natomiast inną sprawą jest funkcja PVR, nagrywania programów z tunerów cyfrowych DVB-T/C). Tutaj Panas rzeczywiście najpierw formatuje dysk (we własnym formacie, nieczytelnym pod Windows) i usuwa wszystkie dane. Ale tę funkcję użytkownik musi najpierw specjalnie uruchomić, stosowną opcją w menu.
- nie obsługujędvb-s (ale tego trochę nie rozumiem, czy w przyszłości taki coś będzie potrzebne przy oglądaniu np: nc+)? --- będzie do niego podłączony dekoder nc+ lub inny i jeśli można jakiś większy zrozumiały opis jak to S się przyda w przyszłości
Powiem może tak: jeśli telewizor obsługuje DVB-S, oznacza to, że posiada wbudowany tuner satelitarny, można do niego podłączyć talerz. Ale żeby móc odbierać programy z platform płatnych (kodowanych), np. Cyfrowego Polsatu czy nc+, należy w tv zainstalować tzw.moduł CI i kartę CAM (oczywiście dla CP musi to być moduł i karta od CP, dla nc+ od nc+, itd.).
Zaletą takiego rozwiązania jest:
- brak dodatkowego "pudełka" dekodera, mniej kabli, mniejsze zużycie prądu
- obsługa wszystkiego jednym, oryginalnym pilotem od telewizora (przełączanie kanałów, programowanie nagrywania (jeśli tv ma funkcję PVR), itp.)
Wady:
- w przypadku nieprawidłowości odbioru mogą być kłopoty z reklamacją: dostawca platformy sat. może powiedzieć, że to wina telewizora, z kolei producent tv, ze to wina dostawcy. Z dekoderem (na przykład od nc+) raczej nie ma takich problemów - jeśli np. jakiś kanał, który masz w pakiecie Ci nie działa, to mają zrobić tak, aby działał, nawet wymienić dekoder, itp.

W każdym razie jeśli interesuje Cie temat tunera DVB-S spójrz na topic TUTAJ. Dodam tylko, że własnie się już konkretnie przymierzam do rezygnacji z dekodera i zakupu modułu CI, czekam tylko na zakończenie umowy z CP.

Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Do góry