Panasonic TX-50 CX700E - opinie

dj.doc

New member
Witam.
W dziale ogólnym wypelniłem ankietę dotyczącą wyboru telewizora: Telewizor 48-50"
Pod uwagę brałem na początku modele Samsunga, LG po wizycie w sklepie doszedł jeszcze Panasonic. Najładniej się prezentował. Przeanalizowałem wszystkie plusy i minusy i miałem już faworyta model Samsung H6700, ale jak poczytałem o zbierającym się kurzu na matrycy zrezygnowałem z zakupu i wrociłem do punktu wyjściowego.
Wczoraj przeglądałem oferty sklepów w internecie i znalazłem w promocji za 3990 zł model Panasonica TX-50CX700E.
Mam jednak kilka pytań.
Czy opłaca się go już teraz kupić, czy może lepiej poczekać 2-3 miesiace, aż pojawią się w sprzedaży wszystkie nowości na ten rok. Nie tylko Panasonica.
Czy taki telewizor spełni moje oczekiwania (szczegóły w ankiecie).
Czy może kupić model Panasonica z ubiegłego roku, jeśli tak to jaki.
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:

RHJG

New member
Bez reklam
Witam oglądałem dziś Panasonica 55" CX700E w RTV EURO AGD i nie wyglądało to dobrze.Był na całej długości przy górnej krawędzi kurz pasek szerokości 2-3 cm.Bardzo widoczne na jasnym tle.Obok inne modele Panasonica i bez tego efektu.Wygląda to identycznie jak na TV kilku użytkowników Samsunga.Tylko tam kurz pojawiał się po kilku m-cach, a tu na nówce ? Co będzie po paru miesiącach ? Być może to jest pojedynczy przypadek ale warto zwrócić uwagę przy kupnie....

dj.doc

New member
Witam oglądałem dziś Panasonica 55" CX700E w RTV EURO AGD i nie wyglądało to dobrze.Był na całej długości przy górnej krawędzi kurz pasek szerokości 2-3 cm.Bardzo widoczne na jasnym tle.Obok inne modele Panasonica i bez tego efektu.Wygląda to identycznie jak na TV kilku użytkowników Samsunga.Tylko tam kurz pojawiał się po kilku m-cach, a tu na nówce ? Co będzie po paru miesiącach ? Być może to jest pojedynczy przypadek ale warto zwrócić uwagę przy kupnie....
... a ja dwa dni wstecz ogladałem Samsunga 55" H6700 i nie wyglądało to dobrze. Na ekranie pełno plam, pewnie ten słynny kurz na matrycy. Wyleczyłem się z ubiegłorocznych modeli Samsunga. Czekam na nowe modele Samsunga, jednak coraz bardziej skłaniam się ku Panasonicowi. Model CX700 coraz bardziej mnie kusi, ale jak już tyle wytrzymałem to jeszcze poczekam na wyniki testów.
Pozdrawiam

RHJG

New member
Bez reklam
Wracałem z Karpacza musiałem w Jeleniej Górze kupić coś w Rtv Euro Agd,bo był po drodze.Zaraz przy wejściu na wprost stoją TV Panasonica. 55" CX700E nie wyróżniał się,obrazem moim zdaniem był gorszy od stojącego obok innego modelu Panasonica już nie pamiętam jaki to był.Oczywiście tryb sklepowy itd,itp,nie ma co za bardzo porównywać Jedno co go wyróżniało to kurz u góry ekranu,sprawdzałem nie było to na matrycy.dlatego tak jak napisałem warto zwrócić uwagę przy kupnie,tyle i aż tyle bez żadnych podtekstów kol. dj doc...

dj.doc

New member
To gdzie ten kurz był?
W pierwszym poście piszesz tak, jakby ten ślad był na matrycy. Dodatkowo porównujesz to z defektem Samsunga - zakurzoną matrycą.
W drugim poście piszesz, że to nie był kurz na matrycy.
Zdecyduj się.
Na dodatek wiedząc o tej przypadłości niektórych modeli w dalszym ciągu je polecasz. Masz do tego prawo ale wypadałoby o tym fakcie (potencjalnym defekcie) uczciwie wspomnieć potencjalnemu nabywcy, aby zwrócił na to uwagę, tyle i aż tyle bez żadnych podtekstów, kol. RHJG
Ja nie odrzucam całkowicie telewizorów Samsunga. Pisałem w innym temacie, że mam w domu tv Samsunga i jestem zadowolony. Czekam na nowe modele Samsunga, LG, Panasonica. W chwili obecnej jedynie Panasonica widziałem na żywo i dlatego o niego pytam. Nic nie zuważyłem na ekranie. Nie porównywałem go do jakiegokolwiek innego TV, więc nie wiem czy obraz jest lepszy, czy gorszy. Czekam na - mam nadzieje, profesjonalny, obiektywny - test.
Pozdrawiam

Do góry