Panasonic TH42 PY70

qba13

New member
Panasonic TH42 PY70- problem z kolorami

Witam,
mam problem z ustawieniami kolorow. Menu podstawowe nie wystarcza. Obraz jest w odcieniu jasno zielonym. W zasadzie nie ma bialego, mysle, ze to wina blednych ustawien serwisowych (menu serwisowe), czy ktos wie jak je zmienic i wlasciwe co tam zmienic?
dzieki i pozdrawiam

Ostatnia edycja:

pado

New member
obawiam sie, ze menu serwisowe nie zostalo jeszcze "rozgryzione"...jakis czas temu zadalem pytanie o menu serwisowe PV7XXP i nie uzyskalem zadnej odpowiedzi...szkoda, ze nie ma przewodnika po menu serwisowym, tak jak to jest np w przypadku plazm LG...

sprobuje poszukac co na zagranicznych forach...

qba13

New member
bylbym bardzo wdzieczny bo chyba poki co to zostaje mi reklamacja w Panasonic, swoja droga to troche dziwne, ze wypuszczaja na rynek egzemplarz, ktory ma tak nie dostrojone kolory. Moze wina taka, ze nie byl nigdzie dostrajany? Byl kupiony prosto w hurtowni Action, bezposrednio sciagniety z fabryki. Ehh...
jesli ktos cos wie na ten temat, to prosze o pomoc,
pozdr

qba13

New member
sprawa wyjasniona, glupi blad i niedopatrzenie.
Mialem w DVD ustawiony sygnal RGB.
W sumie jednak warto by bylo sie przyjrzec menu serwisowemu, nie wiem jak. Jest ponoc jakis przycisk na tv a pozniej sekwencja na pilocie.
Dzieki i pozdrawiam

Sansei6

Member
Bez reklam
Nikt ci nie odpisał na to pytanie o menu serwisowe, bo wielu już szlak trafia jak za każdym razem ktoś nowy zakłada nowy temat i pyta o coś co już i tak wiele razy było opisane w wielu innych tematach, czytałeś wogóle któryś z tematów odnoszących się do tego TV? Albo chociaż w funkcji szukaj popróbowałeś?! Czytaj czytaj czytaj! Wszystko jest!

http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=17543&page=217

post nr #2162

pado

New member
to co podales to uruchamianie menu serwisowego...a mnie chodzi o POSZCZEGOLNE opcje w menu serwisowym...

qba13

New member
Sansei6 napisał:
Nikt ci nie odpisał na to pytanie o menu serwisowe, bo wielu już szlak trafia jak za każdym razem ktoś nowy zakłada nowy temat i pyta o coś co już i tak wiele razy było opisane w wielu innych tematach, czytałeś wogóle któryś z tematów odnoszących się do tego TV? Albo chociaż w funkcji szukaj popróbowałeś?! Czytaj czytaj czytaj! Wszystko jest!

http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=17543&page=217

post nr #2162

jasne tylko to co podales to wejscie do menu serwisowego.
To drzwi do biblioteki, wchodzisz i widzisz rzedy polek, jedna na drugiej, wszedzie
a Tobie chodzi na przyklad tylko o jeden egzemplarz Don Kichota i szukaj wiatru w polu...
mam nadzieje, ze ta dygresja pokazuje roznice pomiedzy wejsciem do menu serwisowego a instrukcja obslugi tegoz menu
pozdro

Do góry