Panasonic TH-37PV8P - nietypowe pytanie

blashey

New member
Witam!

Noszę się z zamiarem zakupu telewizora Panasonic TH-37PV8P i mam kilka pytan:
1. Czy to prawda że telewizorów plazmowych nie można przechowywać i transportować w pozycji poziomej?
A teraz moje nietypowe pytanie:
1. Jaki jest rozmiar pudełka w którym znajduje się taki telewizor? Pytam dlatego że muszę ten TV przetransportować ok. 100km i zastanawiam się czy zmieści mi się do osobowki (Fiat Punto II)?

Przy okazji jak macie jakieś uwagi w stosunku do tego moedlu to bede wdzieczny za wszystkie rady.
Bede używal tego tv do odbioru rowniez obrazu z anteny naziemnej. Czy ktos z Was cos takiego uskuteczniał?

Pozdrawiam...

ArtS007

New member
Bez reklam
Powinieneś zaczą od przeszukania wątku głównego. Były tam wymiary oraz dyskusja na temat transportu. Prawa fizyki wskazują na pionowy transport. Szczególnie na takim odcinku. Poziomo powinien Ci wejść przy złożonych siedzeniach. W pionie może wejść przez tylne drzwi na rozebrane siedzenie. Można też zdjąć karton i przewieźć sam telewizor na podstawie kartonu osłonięty styropianem na tylnym siedzeniu. Wymiarów pudła nie znam.

ArtS :)

sittek

New member
na pudle napisane jest : TRANSPORTOWAC W POZYCJI PIONOWEJ !!
więc pewnie trzeba uważać. A ile jest w tym dmuchania na zimne i asekuracji producenta a ile prawdy nie wiem....

gosciukolorowy

New member
Co do transportu to sie zgadza. Nie powinno sie przewozic TV plazmowego w pozycji poziomej czyli na leżąco (plasko). Z tego co wiem to chodzi tu glownie o to, ze taki TV ma matryce (żeby powiedziec prosto) pokryta szyba. Jest to dosc duza plaska powierzchnia i w zwiazku z tym tak jak przy kazdej szybie przewozi sie ja w pozycji pionowej glownie dla zabezpieczenia jej przed uszkodzeniem, czyli peknieciem. (naprezenia w szybie lezacej sa zawsze wieksze niz w stojacej pionowo) Widziales chyba ze szklarz zawsze przechowuje lub przwozi szyby tylko w pozycji pionowej.

Co do drugiego pytania to pudelko jest bardzo duze. Powiem ci szczerze ze watpie zeby zmiescil sie do twojego auta. Nie znam dokladnych wymiarow (moge podac pozniej, bo jestem obecnie w pracy). Ja mam wprawdzie model poprzedni 37PV70P, ale wymiary sa chyba identyczne.

oka99

New member
Px80

Witam.
Przewoziłem PX37 Mazdą 626na tylnym siedzeniu i wszedł na styk(słaby kąt rozwarcia drzwi).Wymiary pudła to:
-dł . 104 cm
-wys. 74 cm
-szer. 33 cm
Pzdr.

sittek

New member
i waga brutto 32 kg :)
z gosciukolorowy zgodzę się w całej rozciągłości, bo nie wydaje mi się aby na płasko komórki plazmowe się poprzesuwały czy pokulały na boki :)

Ostatnia edycja:
Do góry