1. Aby napisy były takie jak chcemy (czcionka, rozmiar, kolor, położenie) należy je dodać do filmu jako 3 strumień (video+audio+napisy) i zapisać w pliku .divx, operacja trwa jakieś 2min, opisana jest na stronie grupy zajmującej się odtwarzaczmi Panasonica:
http://www.dcevolution.net/panasonic/index.php?option=com_content&task=view&id=28&Itemid=50
jaki i po polsku tutaj:
http://www.videoaudio.pl/Czytaj-artykul-128.html
Jest trochę zabawy, napisy trzeba przekonwertowac do SRT, potem dołączyć do filmu, wiec jako programista napisałem sobie taki programik do dołączania napisów TXT specjalnie pod Panasonica, uwzględniając położenie na ekranie, nie jest to werjsa dystrybucyjna, ale jakby ktoś był zainteresowany moge wysłac do testów na priv.
2. Odtwarzacz DVD odpowiada modelowi S52, wiec jeśli jakieś aktualizacje firmware, to szukać właśnie do tego modelu, chociaż na dzien dzisiejszy nie ma nic nowego
3. Lepiej kino HDMI a nbox componentem, a to dlatego ze nbox ma jakieś ulepszacze na wyjsciu component, a i kino lepiej generuje obraz po HDMI (szczególnie gdy sie ustawi RGB na HDMI i "enchanced RGB" - czy jakoś tak)
4. Wady (subiektywnie):
- niektóre divx lubią sobie "skakać", prawdopodnie zalezy to od packed bitstream, ale nie mam pewnosci
- brak DPLII dla wejsc analogowych
- brak wejscia Coaxial - ale to chyba wszystkie tańsze kina tak mają, ba LG wogóle nie daje ostatnio wejscia cyfrowego
5. Zalety:
- bardzo dobry dźwięk, mimo ze to plastiki, to jednak grają przyzwoicie
- bardzo dobra jakośc generowanego obrazu, zarówno z DVD jak i Divx, skaler obrazu do 720p i 1080i, możliwośc płynnego skalowania divx co 0.01x, to już zalety S52, można sporo o tym poczytać
- wygodna obłsuga mp3 i divx, mozliwośc wyboru plików podczas słuchania/oglądania innego, obsługa mp3 bez TV
- generalnie jak dla mnie bardo dobry stosunek jakość/cena, świetnie pasuje wizualnie do TV Viera (np. PV60)
Generalnie: Polecam, ale jeśli ktoś przynosi divx-y "od kolegi" lub ma już kolekcję wypalonych płyt i nie chce ich przerabiać, to lepiej dokupić sobie jakiś odtwarzacz za 150zł, może obraz nie bedzie taki jak z Panasonica, ale przynajmniej wszystko odtworzy, i napisy ładnie wyświetli. Niestety tak to już jest z "fimowymi" odtwarzaczami Divx, obsługa Divx jest tu tylko dodatkiem.