Panasonic SC-BTT770

lll

New member
Nie widzę takiego tematu na forum, więc pozwalam sobie go stworzyć. Czy wielu forumowiczów posiada ten - najwyższy na chwilę obecną - model kina domowego Panasa? Jak wrażenia?

Natomiast głównym powodem stworzenia tematu jest pytanie - czy ktoś aktualizował już Firmware do (obecnie najnowszej) wersji 1.43 ? Ja owszem, i po aktualizacji nie działa mi Network (i tym samym Viera Cast), nie widzi też sieci bezprzewodowych. Dodatkowo nie widzi pendrive'a, z czym dotąd nie było żadnego problemu. Jakieś sugestie? Co poszło nie tak? *) Jak próbować to naprawić?

*) Obawiałbym się, że zbyt szybko nacisnąłem po aktualizacji przycisk [power] żeby ponownie włączyć kino, ale kurcze wydaje mi się, że odczekałem dostatecznie długo. Tak czy siak, co robić?

max720

Banned
Witaj . A powidz proszę jakie są Twoje wrazenia po obcowaniu z tym modelem .
Na jakiej powierzchni to gra i najwazniejsze jaki dzwięk ?

Pozdrawiam.

lll

New member
Wrażenia są pozytywne.
Wygląd i obsługa bardzo przyjemne (oprócz tej ostatniej aktualizacji, w której coś ewidentnie nie poszło).
Natomiast co do najważniejszej kwestii, czyli dźwięku, to kupowałem to kino do ściśle określonych warunków - mały blokowy pokój 12 m kw., tylne głośniki między szafami - i w tych warunkach sprawdza się dobrze. Początkowo nie powaliło jakością dźwięku, po skonfigurowaniu i spersonalizowaniu ustawień jest lepiej. Mocy wystarcza, dźwięk czysty. Zwłaszcza jak na takie niewielkie kolumienki. Co mnie zaskoczyło na minus, to brak wyjścia słuchawkowego, bez sensu. Natomiast do większych pokojów, zwłaszcza w domach jednorodzinnych, polecam oczywiście amplituner i dobre kolumny.

Ulryk

New member
Witam

Przed chwilą również zaktualizowałem firmware do wersji 1.43, również zyskałem to, że urządzenie przestało się łączyć z siecią (connection to gateway: fail). Właściwie powinienem mieć nauczkę bo przy poprzedniej aktualizacji FW do wersji 1.38, również nie chciało się łączyć (wtedy odtwarzacz nie widział własnej karty sieciowej), ale pomógł hard reset (klawisze volume+ i eject na odtwarzaczu razem z on/off na pilocie przez 5 sekund). Tym razem nie pomogło.
Najciekawsze jest to, że nigdzie nie mogę znaleźć co nowy firmware wprowadza - poza rozłączeniem internetu :)

lll

New member

Ulryk

New member
Poprzednim razem napisałem do pomocy technicznej - po kilku dniach otrzymałem informację abym skontaktował się z serwisem, ale wtedy zdołałem pomóc sobie sam. Tym razem pomyślałem, że się wstrzymam. Niestety obawiam się, że trzeba będzie poczekać na następny firmware...

Ulryk

New member
Problem okazał się bardzo prosty do rozwiązania, wystarczyło ręcznie skonfigurować ustawienia sieciowe - automat "easy settings" pobierał jakiś dziwny adres ip.
W wyniku tego updade'u w zawartości sieciowej kina pojawił się dostęp do internetowej wypożyczalni iplex.pl. Fajne i za darmo :)

lll

New member
Dokładnie. Najpierw należało zrobić reset urządzenia do ustawień fabrycznych ("hard resetu" na sposób Ulryka nie udało mi się zrobić, ale zrobiłem to w sposób opisany na poniższej stronie:
FirmwareInfo.com • View topic - Reset to factory condition ).
Później od nowa skonfigurować urządzenie i połączenie sieciowe (u mnie wystarczył "easy setup" i urządzenie "zobaczyło" sieć).
Faktycznie, jest Iplex, super! :)

Fox13

New member
Witam, mam podobny problem z połączeniem do sieci po wgraniu aktualizacji 1.43 dodatkowo nie mogę dokonać resetu bo po prostu nie mam opcji "08FIN" sugerowanej przez producenta na podanej przez Ciebie stronie. Może coś robię nie tak?

mazur74

New member
firmware 1.5

Witam

Zaktualizowałem firmware do wersji 1.5 i niestety pojawił mi się ten sam problem - brak netu. Poprzednia wersja 1.38 działała bez zarzutu, Reset firmware zrobiłem w sposób opisany na podanej przez was stronie. Reset niby się zrobił, ale po sprawdzeniu wersji firmware okazało się że dalej jest wersja 1.5. Czy znalazł ktoś sposób aby przywrócić wersję firmware do ustawień fabrycznych, ewentualnie jak odpalić net.

Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam.

Wiesiek19

Active member
Bez reklam
Witam,

Wątek martwy, ale ponieważ dotyczy mojego modelu więc trochę go odświeżę.
Nie ma co zakładać nowego.

Mam ten zestaw od 1,5 roku. W zasadzie spełnia moje oczekiwania oprócz jednego...
Muzyka mi nie gra ... Wiem, że to zestaw budżetowy i nie ma co spodziewać się wodotrysków, ale nie chce wydawać póki co kasy na coś z wyższej półki, a chciałbym poprawić sobie brzmienie muzyki.
Jedyne co można by zrobić to wymienić głośniki.
Pytanie jest jednak czy warto i ewentualnie na co ?
Firmowe są 3Ohm. Amp daje 125-200W na kanał.
Czy ktoś się w to bawił ?
Jakieś sugestie ?

Pozdrawiam

Do góry