Witam. Ja kupilem
.
Pierwszy mój post na tym forum więc na początku wszystkich pozdrawiam!!!
Pierwsze słowa mojej żony po powieszeniu tv na scianie: mogłam cię posłuchać i zgodzić się na 50 cali
Następnie: świecąca (błyszcząca) ramka dookoła panelu wkurzająca...odbija światło - salon mam widny, okna z boku i z tyłu za oglądającym - zasłonięcie rolety bardzo pomaga na + po włączeniu odbiornika obraz duuuuuży i problem świecącej ramki idzie na dalszy plan.
Dalej kwestia podłączeń tv z kinem i cyfrą........
Mam pytanie jako laik , nie wiem jak to wszystko podlaczyć żeby grało przyzwoicie.
Posiadam: tv jak w temacie , ampli HK avr147 +dvd HK 37 do tego dekoder cyfry ferguson 6317.......
narazie podłączyłem ferdka z tv przez euro - jak na moj gust tv gra super (choć dla kogoś kto przestawił się z crt 21 cali to pewnie każdy większy tv bedzie extra) w ustawieniach tv nic nie grzebałem tak ze gra tak jak fabryka nastawiła
Dalej podłaczyłem optycznym ampli z dvd i dvd z tv po hdmi i tyle jak na laika i zielonego łosia.
Nie wiem jak połączyć aby ogladając cyfrę mozna było słuchać przez kino dżwięku, a także nie wiem jak podlaczyc aby z ampli można było meni widzieć na tv
Proszę jakąś mądrą duszę aby postawił się w mojej sytuacji i podłączył to po swojemu optymalnie jak to tylko ten sprzęt pozwala.
Nastepne pytanie czy ta plazma wymaga docierania???? w instrukcji nic nie ma o tym ani słowa, na wszelki wypadek zmniejszyłem parametry poniżej połowy
i jeszcze jedno pytanie jak resetuje się ustawienia ampli do fabrycznych??? w instrukcji jest błąd pokazują inny przycisk na pilocie a o innym piszą, nie moge tego rozszyfrować
pzdr all