Panasonic p50v20 czy LG 50pb5600

mSciciel

New member
Cześć,

rozglądam się za jakaś sensowną plazma do 1800 zł. Używany model Panasonica mogę kupić właśnie w podobnej cenie co nowe lg. Pierwszy był z tego co wiem reprezentantem wyższej półki, a drugi jest budżetowym modelem tylko ze 4 lata młodszym. Wiec pytanie moje brzmi, który jest lepszy :)

Załączam pozdrowienia - Mateusz

PS telewizor używany w pokoju 16m2, sofa w odległości około 3 lub 4 metry, światło słoneczne pada dokładnie z drugiego końca pokoju, telewizor głównie do ps4 i filmów mkv .

JanVid

New member
.... znasz takie powiedzenie? .... z babci 80-cio letniej osiemnastki nie zrobisz ..... przemyśl to :) ... no chyba, że lubujesz się w "szrocie" samochodowo - RTV sprowadzanym z zagranicy ..... a ten "lepszy" wyeksploatowany "reprezentant wyższej półki" Panas jest tyle wart co koszty jego utylizacji :) a nie kwotę nowego budżetowego bardzo dobrego TV o którym napisane jest wszystko (no prawie) tu:
http://www.hdtv.com.pl/forum/lg/82283-telewizor-lg50pa6500.html

Ostatnia edycja:

mSciciel

New member
Rozumiem, że model 50pa6500 i 50pb5600 to ten sam sprzęt , tak?
Czekam jeszcze na opinie innych forumowiczów, chociaż pewnie JanVid masz rację.

JanVid

New member
.... miałem PA 6500 (rok modelowy 2012) ..... teraz mam PB 6500 (2013)..... ogólnie rzecz biorąc jest to to samo ... różnice są kosmetyczne podstawa, pilot .... więcej nie pamiętam ..... natomiast obraz identiko w jednym i drugim dobry .... wyboru chyba nie masz w handlu są PB :)

Ostatnia edycja:
Do góry