Wielkie dzięki - aż mi wstyd -bo to samo wczoraj mówiła mi żonaDo Wally 1976.Musisz wyłączyć tryb sklepowy.aby to zrobić przywróć do ustawień fabrycznych. I tam jak będziesz na nowo konfigurował tv na początku masz opcje do wyboru sklep czy dom.
Wielkie dzięki - aż mi wstyd -bo to samo wczoraj mówiła mi żonaNo nic wrócę do ustawień fabrycznych i potem na nowo wszytsko ustawię -dzięki!
Wiesz jak jest z facetami - "Co? Ja sam tego nie ustawię?" lub " Co? Ja sam tego nie zrobię?"a wystarczyło przewertować kilka pierwszych stron instrukcji obsługi - pewnie żona to zrobiła, hehe![]()
Fajnie, że jesteś zadowolony z zakupu!
Co do ustawień obrazu - każdy TV ma nieco inna matrycę (nawet, jeśli to ten sam model), więc nie ma sensu podawania ustawień "od innych". Są przypadki, że do jednej serii wkładają matryce różnych producentów. To samo dotyczy paneli różnych wielkości: może tak się zdarzyć, że panel 46" będzie innego producenta, niż panel o wielkości 40"... Tak więc nie ma jednej "recepty" na ustawienia. Najlepsze co możesz zrobić, to profesjonalna kalibracja (koszt do 100 zł, ale warto, jeśli bierzesz pod uwagę, że TV będzie służył kilka lat), albo ustawienia "pod siebie", czyli tak, jak Tobie się najbardziej podobaWymaga to trochę "zabawy", ale przy okazji lepiej poznasz swój TV.
Owszem ma sens podawanie ustawień. W danym modelu i wielkości Panasonica matryce są identyczne. Nigdy nie było takiego przypadku aby w Panasonicu w jednej serii były matryce różnych producentów. Jeżeli jest inna matryca w zależności od wielkości Panasonic podaje taką i formację, W E6 tylko model 32 calowy ma inną matrycę od pozostałych.
Fajnie, że jesteś zadowolony z zakupu!
Co do ustawień obrazu - każdy TV ma nieco inna matrycę (nawet, jeśli to ten sam model), więc nie ma sensu podawania ustawień "od innych". Są przypadki, że do jednej serii wkładają matryce różnych producentów. To samo dotyczy paneli różnych wielkości: może tak się zdarzyć, że panel 46" będzie innego producenta, niż panel o wielkości 40"... Tak więc nie ma jednej "recepty" na ustawienia. Najlepsze co możesz zrobić, to profesjonalna kalibracja (koszt do 100 zł, ale warto, jeśli bierzesz pod uwagę, że TV będzie służył kilka lat), albo ustawienia "pod siebie", czyli tak, jak Tobie się najbardziej podobaWymaga to trochę "zabawy", ale przy okazji lepiej poznasz swój TV.
Witam zakupiłem Panasonic TX-L42E6E, i bardzo przeszkadza mi ekran my Home Screen. Czy jest jakaś możliwość aby ustawić jako ekran główny pełny ekran albo zwyczajnie wyłączyć tą funkcję? Czy w tym wypadku jesteśmy uszczęśliwiani na siłę?