Planuję zakup TV (37' lub 40') który będzie służył gównie do oglądania filmów z kompa (najlepiej przez wifi, bo podłączenie kablem ze względu na układ pokoju byłoby kłopotliwe) oraz do oglądania zwykłej kablówki. Nie mam żadnego dekodera i nie planuję jego zakupu, planuję natomiast zakup konsoli. Po kilku godzinach czytania forum i przeszukiwania googla w przedziale cenowym około 2100zł - 2500zł wyklarowały mi się 3 powyższe modele. Temat tyczy się modeli 37/40 calowych.
Chciałbym się dowiedzieć o tych TV następujących rzeczy:
- czy są problemy z odtwarzaniem popularnych formatów z PC i napisami do nich?
- czy są problemy z połączeniem wifi?
- jak wygląda odbiór zwykłej kablówki?
- jak działają bajerki typu youtube, tvn player, ipla, iplex, przeglądarka www? Czy działa to sprawnie i nie zamula? Mam przykre doświadczenia z zamulającymi telefonami i jestem uczulony na tym punkcie
- Może jakieś inne problemy z tymi TV?
o LG wyczytałem, że jest tragedia z odbiorem SD, o Samsungach, że są przereklamowane, o Panasonicach w sumie nic złego.. Generalnie to im więcej czytam, tym mniej wiem.
Edit: W tym przedziale cenowym są jeszcze Phillipsy 5570 oraz jakaś toshiba, ale o tych pierwszych słyszałem, że mają jakieś kijowe matryce od szajsunga, a do toshiby jakoś nie mam zaufania.
Chciałbym się dowiedzieć o tych TV następujących rzeczy:
- czy są problemy z odtwarzaniem popularnych formatów z PC i napisami do nich?
- czy są problemy z połączeniem wifi?
- jak wygląda odbiór zwykłej kablówki?
- jak działają bajerki typu youtube, tvn player, ipla, iplex, przeglądarka www? Czy działa to sprawnie i nie zamula? Mam przykre doświadczenia z zamulającymi telefonami i jestem uczulony na tym punkcie
- Może jakieś inne problemy z tymi TV?
o LG wyczytałem, że jest tragedia z odbiorem SD, o Samsungach, że są przereklamowane, o Panasonicach w sumie nic złego.. Generalnie to im więcej czytam, tym mniej wiem.
Edit: W tym przedziale cenowym są jeszcze Phillipsy 5570 oraz jakaś toshiba, ale o tych pierwszych słyszałem, że mają jakieś kijowe matryce od szajsunga, a do toshiby jakoś nie mam zaufania.
Ostatnia edycja: