Panasonic czy Samsung ???

Luk_81

New member
Witam !
Przymierzam sie do kupna nowgo telewizora.Przejrzałem internet w poszukiwaniu
najlepszego dla siebie odbiornika i wytypowałem dwa modele Panasonic TX-L32/37E30E
i Samsung 32 D6500 i mam pytanko który byście bardziej polecali.Telewizor obecnie
mam podpięty pod telewizje kablową ale moze zamienie na jakąś n-ke czy cyfre + z
kanałami HD.Poza tym potrzebuje żeby tv czytało dobrze zewnętrzne nośniki tzn
pendriva i dysk z nośników chce oglądać filmy posłuchać muzy i obejrzeć foty.3D z
Samsunga nie dokońca mnie interesuje (wogóle w 32 calach ma to jakiś sens ?) więc
po za tym który lepszy ?. Dzięki za każdą podpowiedź

Luk_81

New member
Jaką masz odległość od ekranu?
3-4 metry ale jesli chodzi o cale to patrząc z perspektywy pokoju w który będzie stał telewizor to najwięcej chyba by mnie interesowało 37 nie chciał bym stawiac jakieś wielkiej "krowy" do pomieszczenia ogólnie nie pasującego tam no i oczywiście koszta tv wzrosną a chciał bym się zamknąć maksymalnie w 2300 no chyba że ktoś naprawdę mnie przekona że nie mam "racji" to może coś jeszcze wycisne z budżetu.

skylla1

Member
Bez reklam
No to mu odpowiedzialeś :). On się pyta Samsung czy Panasonic i dostaje odpowiedź "Samsung lub Panasonic".
IMHO kwestia gustu. Ja wolę Panasonica, ale Samsung ma bardziej elastyczny soft, jeśli chodzi np. o odtwarzanie z usb.

deywies

New member
Bez reklam
Poza tym potrzebuje żeby tv czytało dobrze zewnętrzne nośniki tzn
pendriva i dysk z nośników chce oglądać filmy posłuchać muzy i obejrzeć foty.

To jak można mu do tego polecić Panasonica:hmm:? xvida sobie co najwyżej bez problemu obejrzy

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
skylla 1- co prawda odpowiedź nie była do Ciebie , ale naucz czytać się po Polsku.
On pytał o wielkości 32/37 - a do jego warunków powinny być większe , dlatego dostał zupełnie inną propozycję najpierw do przemyślenia i poczytania.
Dopiero uszczegóławiając dojdziemy do celu.
Co Dark555 słusznie zauważył.
Gdybyś starał się odpowiadać osobie zadającej pytania a nie osobie odpowiadającej przyniosłoby to więcej pożytku.

Można oczywiście śmiało polecić Panasonica z uwagi na coś co jest clue programu czyli jakość obrazu .
Na ten temat zabrał głos ostatnio Product Manager Samsunga :
http://www.hdtv.com.pl/forum/newsy/80249-samsung-nie-obawia-sie-telewizorow-apple.html
Bo "jak podkreśla Moseley "W telewizorach chodzi ostatecznie o jakość obrazu "
Panasonic swobodnie odtwarza mkv i inne mutacje. A każdy kto chce wszystko odtwarzać w swoich telewizorach powinien kupić tanią wszystko odtwarzającą Mantę ( za 100 zł ) - i ten element strachu będzie miał za sobą nawet gdy wyda 35.000 zł na TV Oleda który też może czegoś nie będzie chciał odtwarzać.

Luk_81

New member
Sorry kiki może źle sformuowałem pytanie ale ja własnie pytałem o to który z tych modeli jest lepszy którego bardziej warto brać pod względem jakości obrazu możliwości odtwarzania zwnętrznych nośników itp. itd. także temat pozostawiam otwarty

Do góry