Witam,
Zakupiłem ww TV i mam problem z głośnymi wentylatorami.
Proszę o pomoc.
Kolego to napisz nam jak wyciszyłeś te wentylatory samemu ?
Pewnie najprościej wystarczy zrobić głośniej telewizor![]()
A to ci dopiero "ciekawostka", aby z TV za bardzo sporą kasę mieć takie problemy.. a w celu ich eliminacji bądź ograniczenia uciekać się do stosowania tak "prymitywnych domowych metod" :hihi:
A co na to dealer/sprzedawca ... serwis ... producent, który to sprzedał itd .... przecież to jest zwyczajny bubel wyniesiony na piedestały właśnie przez nich :bober: .... zapewne "pochowali się" za normami technicznymi jak już skasowali naiwnego klienta.
.................... dla Panasonica ze specjalnymi pozdrowieniami :bober:
........ aaaaa ........ można jeszcze to:
................ ktoś jeszcze napisał kiedyś tak:
"Panasonic 50Vt60 - test otwarty. Jakość która otwiera inne horyzonty, zniewala ..."
:hihi: . buuuuuuuuuuuuuu ha ha . :hihi:
...........Wniosłeś coś nowego do tematu swoim wpisem ?
Jakość dzisiejszych sprzętów audio-video, czy agd to temat ogólnie znany. Nie ma dziś niczego idealnego. W każdym pojawia się coś co daje prawo nazwać sprzęt bublem. No i co ?? ...
... seria v30 to obrosła już w legendy w tej sprawie..... ja w plazmie Panasonic TX-P46G30E też wyraźnie słyszę szum wentylatorów z 3 metrów...........
Pewnie najprościej wystarczy zrobić głośniej telewizor![]()
Panowie ja w plazmie Panasonic TX-P46G30E też wyraźnie słyszę szum wentylatorów z 3 metrów jak mam zrobiony cicho głos wieczorem i naprawdę jest to drażniące na razie zgłoszę to jako reklamacje i zobaczymy co z tym zrobią, faktycznie kupując sprzęt za kilka tysięcy i przyklejać z tyłu jakieś kartki niby wygłuszające to porażka. W ogóle nie wiem po jakiego montowali te wentylatory tylko z nimi kłopot chociażby że zbierają kurz i przez to też w późniejszym czasie chodzą głośniej i zapchane nie spełniaja swojego zadania , we wcześniejszych seriach nie było wentylatorów i było wszystko w porządku.
TAK... wyraziłem swoją opinię o dziadostwie za które naiwny klient płaci sporą kasę
I z tym bym się zgodził pod warunkiem, że cena tego wynosi tzw. "przysłowiową złotówkę" .... nooo kilka rozsądnych PLN .. a nie tyle ile każą sobie płacić za Panasa VT z taaaaaaaaakimi przypadłościami w których ... "...Jakość ... otwiera inne horyzonty, zniewala ..."
I po to są fora aby szanowni dystrybutorzy wraz z producentami zrozumieli, że ludzie jeszcze potrafią analizować i wyciągać odpowiednie wnioski nie zawsze korzystne dla nich
seria v30 to obrosła już w legendy w tej sprawie.... mieli to wyeliminować w kolejnych ... i co zrobili to? .... chyba na papierze
![]()
Wiesiek19 wiesz co musze tobie jednak przyznać racje właśnie zrobiłem też takie tunele z cienkiego filtra do okapu i faktycznie twój sposób działa teraz tylko słychać delikatny szum jak sie podejdzie do plazmy , jesteś makgajwerem tylko dlaczego inżynierowie panasonica na to nie wpadli. Sorki za tą kartkę papieru ale tak to wyglądało za zdjęciu.
Witam,
Zakupiłem ww TV i mam problem z głośnymi wentylatorami.
Proszę o pomoc.
Tą gabką zasloniles otwory wentylacyjne?
Ja bym sie bal (mimo wypuklosci), no ale miejmy nadzieje ze nic sie nie stanie.