Panasonic 50PV600 vs. Samsung PS-50P5H vs. Sony 46V2000

BartekB

New member
Witam wszystkich,
Stoję przed dylematem który z powyższych TV zakupić. Wstępnie miał to być właśnie Sony (LCD - obawy przed PDP), później miał być Panasonic (świetny obraz) a obecnie zastanawiam się również nad Samsungiem (korzystna cena).

Sony ma wady typowe dla LCD - kolory na SD - :( oraz problemy z 1080i po HDMI natomiast radzi sobie z formatem 4:3 SD, który króluje w kaczogrodzie, Panasonic ma koszmarne menu (nie z tej epoki) oraz najmniej korzystną cenę (ponad 2k pln więcej niż za pozostałe tv), Samsung - to koreańczyk z koszmarnie zorganizowanym menu i kiepską obsługą formatu 4:3 (trenowałem na 32M61B u znajomych) ale z niezłą ceną na poziomie Sony (nawet nieco niższą).

Celowo pomijam design, ponieważ jeśli tv będzie dobrze grał to wygląd jest nie istotny.

Czy macie jakieś doświadczenia odnośnie powyższego zestawu? (dodam że nie interesuje mnie półśrodek w postaci PV60 z racji braku kilku funkcji, które ma PV600).

Moje osobiste preferencje idą w kierunku PDP, ale jeśli właściwości użytkowe mają być słabe, to nie będę się w niego pakował.
Dodam, że przestudiowałem już chyba wszystkie opinie w necie polskim i anglojęzycznym na temat Sony i Panasonica.
Właściwie to brakuje mi tylko opinii rzeczywistych użytkowników ale nie w stylu hurraoptymistycznych osób, które właśnie zakupiły dany sprzęt więc go chwalą z tego powodu.

Pozdrawiam licząc na odzew :)

BaDD

Member
Sam chętnie wysłucham opinii, zwłaszcza na temat wspomnianego Samsunga PS-50P5H. To jest mój wybór, naganiałem się po sklepach i po porównaniu z innymi modelami, ten pasuje mi najbardziej (w drugiej kolejności ew. LG 50PY2). Moja ocena jest amatorska i subiektywna, po porównaniu obrazu na podobnych plazmach 50 calowych. LCD, póki co odpada, zarówno ze względu na jakość i przede wszystkim cenę ....

Do góry