Panasonic 47ET5E vs. Philips 47PFL6007 co wybrać ????

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
no moim zdaniem zdecydowanie philips miałem podobny dylemat i po tym jak kumpel kupił ET5E a ja potem swojego philipsa to wiem że to był lepszy wybór :)

maniek530

Banned
Dzięki za odpowiedzi - chodziło mo konkretnie o tylko te 2 modele tv - reszta odpadła droga eliminacji - zdecydowałem się na Philipsa :)
Pozdrawiam

gerypl

New member
Miałem zakładać dokładnie taki sam temat, ale jak już jest to się doczepię.
Mógłby ktoś napisać czym Philips 47PFL6007K różni się od Panasonica TX-L47ET5E ?. Powiem szczerze, że po wizycie w Saturnie (w którym Philipsa nie było) byłem mocno zadowolony z jakości obrazu w Panasie i do tego zostałoby ok 300zł w kieszeni.

gojar

Member
No właśnie. w tym problem że tego Philipsa 47PFL6007 nie mam gdzie zobaczyć na żywo. Szukałem w Saturnie, MM, mediaexpert, euro, avansie i niestety pustki. A zawsze to inaczej, gdy się zobaczy wybrany model na własne oczy.
Jak szeroka jest ramka wokół matrycy ?

Karpaj

New member
Bez reklam
Bardzo wąska (6mm około).
Philips ma ambilight i głębszą czerń. Ogólnie - według mnie warty dopłacenia paru setek.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Różnica jest większa ;
Philips:
- dodatkowy wbudowany głośnik
- Dual games
- Procesor DUal Core
- Ambilight
- równiejsze podświetlenie matrycy
- 4 okulary w komplecie
- mniejszy input lag
- mniejszy pobór energii (Eisa nagroda)
European Green TV 2012-2013 - Philips 55PFL6007 | EISA - The European Imaging and Sound Association
- lepsza czerń
- wzorcowe blokowanie szumów.
- rewelacyjna płynność obrazu
http://www.hdtv.com.pl/forum/philip...ilips-czyli-nowa-jakosc-w-klasie-premium.html - tu masz test poczytaj.
- świetny design (bezramkowy)
- obsługa extra z poziomu Androida.

http://www.hdtv.com.pl/forum/relacj...prezentacji-nowosci-pfl-6007-7007-8007-a.html - tu masz jeszcze inne możliwości tego telewizora.
Na dniach przybędą nowe widgety więc będzie i pod tym względem super .

maniek530

Banned
U mnie juz wisi on na stojaku :grin: - kupiłem w Media Expert - mieli tylko 2szt. - jedna śmigana ale spakowana a jeden oryginał (wziąłem oczywiście oryginalnie zapakowanego) - tego śmiganego po lekkiej znajomości (jeszcze raz dzięki Karpaj :blagam:) mogłem zobaczyć na żywo choć nie podłączaliśmy go do zasilania - szczerze mówiac wygląda o wiele lepiej od Panasa ale to oczywiście rzecz gustu (lepiej skrojony i o wiele węższa ramka).
Tak jak napisał KIKI - różnic miedzy Panasem a Philipsem jest dużo więc polecam dopłacić kilka stówek jeśli nie ma z tym problemu.
Obraz nie był jeszcze regulowany (nie było czasu) - do 22 powieszałem go ;)
Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne (wcześniej był LCD Sharp 37") - obraz na HD bajka na SD jest gorzej ale nie ma tragedii.Multum opcji do ustawiania - nie mialem nawet czasu wszystkiego przejzec !
Głośniczki dają radę alei tak będę podłączał do kina.Menu rzeczywiście mogłoby chodzić trochę szybciej ale mozna się przyzwyczaić.Dziś załączę do niego PS3 i zobaczymy co bedzie.
Ambilighte - bajka - wieczorem niesamowicie to wygląda !!!
Jeszcze raz dziekuje wszystkim którzy przyczynili się do mojego wyboru i jeśli ktoś potrzebuje jakiś porad czy opinii proszę śmiało pisać (najlepiej na PW) - napewno odpowiem ;)

ichris

New member
Jest duża różnica między 5007 a 6007? Bo 5007 nie zrobił na mnie takiego wrażenia jak ET5E. Przyspieszyli choć trochę działanie menu? Polskich napisów we filach z usb pewnie dalej nie ma?

maniek530

Banned
Szczerze to 5007 nie widziałem więc nie wypowiem się na temat różnic miedzy nimi - menu działa trochę powolnie ale tak jak pisałem wyżej tragedii nie ma (może wcześniej przed aktualizacją do najnowszego softu było jeszcze gorzej - tego nie wiem.
USB jeszcze nie testowałem

Do góry