P50ST60 - zacinanie filmów HD przez internet

Witam!

Posiadam plazmę Panasonic P50ST60E. Podczas odtwarzania treści w F/HD przez internet napotykam nieustanne zacinanie się ich. TV podłączony jest przez kabel LAN bezpośrodnio do routera. Mój internet to 20 Mb/s. Próbowałem połączenia przez WiFi, ale problem był identyczny.

Proszę o pomoc :)

lajkonik122

Klub HDTV.com.pl
vip
jakies blokady portow na routerze albo cos moze? Sproboj moze jesli masz wystarczajaca ilosc kabla podlaczyc tv do internetu bez routera.

Tsubasa

New member
Bez reklam
TV podłączony jest przez kabel LAN bezpośrodnio do routera. Mój internet to 20 Mb/s
Podaj model routera, jeśli masz modem przed routerem, podłącz TV bezpośrednio z modemem i sprawdź zachowanie, następnie odłącz inne urządzenia od routera i sprawdź przy podłączonym wyłącznie TV. Przetestuj inne serwisy strumieniujące filmy. Podaj przez jaki serwis oglądasz materiał oraz przez jaki widget żeby osoby które mają ww. model TV sprawdziły u siebie.

Sprawdź czy jest aktualizacja firmware do TV. W ostateczności przywróć ustawienia fabryczne i zobacz na czystej konfiguracji czy problem będzie.

Ale jak podłączyć TV do internetu bezpośrednio jak to jest kabel LAN?
Model routera to NETGEAR DGN2000, nie mam modemu przed routerem, oglądam przez YouTube, soft jest najnowszy w TV jak i w routerze.

Tsubasa

New member
Bez reklam
Masz router z modemem, czyli nie musisz podpinać TV do modemu z pominięciem routera.
Sprawdź inne serwisy strumieniujące też w HD żeby wyeliminować problem z niskim transferem oraz z widgetem do YouTube.
Odłącz inne urządzeni od routera.
Przywróć ustawienia fabryczne w TV.

Do góry