P50S20E - firmware

sieciu

New member
Witam serdecznie,

Czy któryś z forumowiczów dysponuje najnowszym firmware'em lub linkiem do firmware'u do plazmy z 2010 - P50S20E. Niestety Support Panasonica nie był w stanie mi tego udostępnić. Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

Z góry dzięki

pavllo1980

New member
Nie zakładam nowego tematu bo nie ma sensu, wiec zapytam tu:
Mam okazję kupić wymieniony w temacie model plazmy. Sam użytkuję 42PV7 od 2008 roku i dlatego jestem pozytywnie nastwiony do plazm.
Teraz potrzebuje większy TV do salonu i pojawiła się okazja kupna 50 cali- oczywiście sprzęt używany (kupiony niby w 2012 roku chyba), ale podobno w bdb stanie. Kupowany można powiedzieć nie od przypadkowej osoby...
Czy warto? Mam nadzieje, że nie będzie gorzej niż na mojej PV7 z 2008 roku? Chyba, że było tak, ze im nowsze plazmy to gorsze? Ona ma matryce 100hz?
Jak sprawdzić ilość godzin(menu serwisowe)?

racuh

Banned
Nie zakładam nowego tematu bo nie ma sensu, wiec zapytam tu:
Mam okazję kupić wymieniony w temacie model plazmy. Sam użytkuję 42PV7 od 2008 roku i dlatego jestem pozytywnie nastwiony do plazm.
Teraz potrzebuje większy TV do salonu i pojawiła się okazja kupna 50 cali- oczywiście sprzęt używany (kupiony niby w 2012 roku chyba), ale podobno w bdb stanie. Kupowany można powiedzieć nie od przypadkowej osoby...
Czy warto? Mam nadzieje, że nie będzie gorzej niż na mojej PV7 z 2008 roku? Chyba, że było tak, ze im nowsze plazmy to gorsze? Ona ma matryce 100hz?
Jak sprawdzić ilość godzin(menu serwisowe)?

Przyciskasz na TV "F + VOL DOWN" i 3 x "0" na pilocie.
Pojawi się menu serwisowe i naciskamy przycisk "2" na pilocie, aż pojawi się okienko SRV TOOL po czym wciskamy OK. Przechodzimy strzałkami pilota na pozycję PTCT i ustawiamy się na pozycji pustej po prawej stronie. Wciskamy przycisk MUTE na 2-3 sek i powienien pojawić się czas pracy TV razem z ilością załączeń.

Z menu serwisowego wychodzimy przytrzymując przycisk EXIT.

Do góry