p50GT60 czy p55ST60

klucho

New member
Do wydania ok. 5tys. Sygnał z nboxa nc+ odległość (minimalna 3m, max 6m) bez grania, bluerayów itp.
Warto wziąć ten 5" większy ST czy mniejszy GT (obraz z niego widziałem u kolegi z satelity i jest niesamowity :) ).
Jak ogólnie na takiej 55tce wyglądają kanały SD?
PS. Obecnie mam jeszcze hdready 42pv60 kupiony po pokazie chłopaków od Kikiego w 2006r..
PS2. Generalnie za dużo jest tych modeli i pogubić się można. :(

maderos

Member
Bez reklam
Dylamety, dylematy. Skoro nie grasz to wybór jest oczywisty 55ST60...5" robi jednak różnicę. Gdyby chodziło o giercowanie to polecany jest GT60 ze względu na mniejszy input lag. No chyba, ze namiętnie będziesz korzystał z funkcji smart w tv, gt60 ma szybszy/lepszy procek.
Z drugiej strony podajesz odległości 3-6m, to już można 65" wstawiać :D
Ja mam "n" i powiem, ze kanały sd są jakości od tragicznej do akceptowalnej. Dopiero na hd zaczyna się jazda.

klucho

New member
OK czyli raczej 55, a jak wygląda sprawa z dźwiękiem? nie mam kina domowego podpiętego i wolałbym żeby dobrze było słychać na całych 20m2 wyraźnie bez cudowania. Mój poprzedni Panas jakoś ledwo sobie z tym radził żeby dobrze podać audio do widzów.

maderos

Member
Bez reklam
Ale dźwięk potrzebny do filmów? No można, spokojnie. Ale wiesz,z e to tylko TV? Chociaż i tak o niebo lepszy mam dźwięk niż w poprzedniej plazmie ( gt20)

maderos

Member
Bez reklam
Hmm...jakby oba byly w tym samym rozmiarze to ok, ale skoro kolega nie gra itd, wiec cala przewaga gt60 znika. A 5" to jednak robi różnicę :)

maderos

Member
Bez reklam
Poza szybszym prockiem i input lagiem to te same tv...Zresztą, najlepiej oba tv zobaczyć na własne oczy. Tyle, ze w sklepach to rożnie z tym bywa. Nie wiadomo jak poustawiane itd, a często pilota do reki nie dadzą.

maderos

Member
Bez reklam
Wszystko zależy od odległości. Tu musisz przybrać inna miarę, nie jak z sygnałem HD. Ja na 50" widzę z 3m, ze niektóre kanały sa z dupy a co mówiąc o 65. Pomyśl tak, ze technika idzie do przodu o tyle. Jak masz możliwość to bierz 65. Do kina jak znalazł.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

klucho

New member
Dziś byłem w media i wszystkie plazmy stoją nisko tak że filtr działający od góry ściemnia obraz. Musiałem więc sobie kucnąć żeby obadać jakość obrazu i pierwsze wrażenie to ... o kurde jakie od nich ciepło bije... :) Grzejnik gratis.
Inny wniosek to 65 wydaje się być przesadny a 55 to takie niezbędne minimum. Jaka szkoda że nie ma pośredniej 60tki w sprzedaży w Polsce. :(

nakrawedzi

New member
Juz po przemaglowaniu calego internetu 7x stwierdzilem ze chce GT60, ale teraz zastanawialem sie czy nie wziac moze VT50 w stosunku do GT60? Gdybym mial kase to wzialbym VT60 i nie zastanawialbym sie ale roznica w cenie jest za duza.

Kolejna rzeczy czy jesli Panas wychodzi z plazm to juz nie bedzie aktualizacji softu w plazmach? Czy soft jest ten sam na ledach i aktualizacje beda dalej? Kurcze nie wiem co zrobic… nie chce LEDa kupowac, mam fanaberie na plazme.

Rozwazalem jeszcze Sony HX850 lub W805 bo mi odpowiada ich obraz i b.maly input lag, ale chce raczej plazme. Nie wiem tez czy poczekac do stycznia czy kupowac juz teraz bo zaraz znikna z polek?

ST/GT/VT 70 juz raczej na pewno nie bedzie?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Wg mnie wystarczy CI w zupełności GT 60. ( Jaki miałeś do tej pory telewizor ?). Ma naprawdę niski input lag w klasie.
I zostałbym zdecydowanie z plazmą Panasonica.

Do góry