Optymalny wybór 3D

Friendee_36

New member
Witam wszystkich, zrobiłem babole pierwotnie wpisując się w forum dot. technologii 3D PRZEPRASZAM I MODERATORÓW I FORUMOWICZÓW. ;)
Proszę o pomoc w wyborze tv led 55 cali z funkcją pasywnego 3D
Biorę pod uwagę 3 modele
1/ Philips 55pfl 6007
2/ Lg 55 lm660
3/ Lg 55 lm670

Otóż, tv do salonu, czyli głównie telewizja cyfrowa ( cyfrowy polsat ), blue ray, dvd, divixy, raczej nie gry ( raz, że nie posiadam ps itp. i nie przymierzam się:niewiem: ) + domowe WiFi
TV w narożniku salonu 40mkw, w trybie wiszącym regulowanym w pionie i poziomie ( Melliconi DR400 ) odległość oglądania typowo do 2,5-3m, niemniej limitowany jestem wagą maks.Choć producent Meliconi daje nośność do 30 kg, ale wysięgnik w ścianie z betonu komórkowego, nie chciałbym przesadzić z wagą także sądzę , że maks do 25-26 kg.. Narożnik salonu od strony pd/zach. W lecie dość duże nasłonecznienie od strony okna tarasowego, ale roleta jest ;)

To na wstępie. Jeśli ktoś z Was mógłby mi pomóc byłbym ogromnie wdzięczny. Jednocześnie proszę o wskazanie różnicy między 660/670 ?? Ja znalazłem tylko różnicę koloru ramki czerń 660/srebrny670 . Nadmieniam, że jestem posiadaczem LG 42 570 LV 2D , który póki co wisi w salonie, ale docelowo był kupiony do sypialni. Ogląda sięgo świetnie w tej lokalizacji, boję się tylko czy różnica matrycy mat w 570 szkło w 660/670 nie odbierze frajdy z Lg telewizorów. W związku z estetyką skłaniałbym raczej się ku LG. Nie wiem czy, aż tak warto inwestować dalej w ambilight Philipsa ?? W tej chwili mam ambilight dla ubogich ;) tzn, lampka zamontowana za Lg 570 wisząca po prostu na Meliconi. poświata super :grin:. Lg są nieco droższe ale miałbym je sparowane w sieci WiFi domowej, także filmy, magic motion wicie o co chodzi :grin:. Oprócz tego WiDi, czego chyba nie ma w Philipsie. Philips z kolei bardziej energooszczędny, nie wiem jaka matryca może matowa ?? Pilot na pewno brzydszy, platforma smart philipsa ponoć gorzej chodzi, szczególnie ipla itp. Mam zagwozdkę i do wydania do 6 tysPLN. Pojawiły się jeszcze pasywne Tosiby 55 WL 968 , ale znam tylko specyfikację , a ceny producenta pow 7 klocków. W ceneo nie znalazłem, może brać pod uwagęten model ?? TV kupuję w grudniu 2012. Może przed świętami będzie taniej ??:cool:
Pozdrawiam i oczekuję na jakieś propozycje i uwagi

Karpaj

New member
Bez reklam
Toshiba 55VL963 - WiDi, pełne odwzorowanie kolorów którego brak na LG przy współpracy z komputerem, zdecydowanie lepsza płynność - LG nie radzi sobie przy przetwarzaniu obrazu w full hd, i pomimo swoich 400hz mocno smuży.
Od WL968 różni się tym że nie ma wbudowanego wi-fi, brak przeglądarki internetowej oraz brak autokalibracji i R+.

Karpaj

New member
Bez reklam
Tak jak najbardziej, w końcu technologia Wi-Di działa (między innymi) na zasadzie dwóch urządzeń z wi-fi, stąd do obsługi musi być adapter - za jakieś 150-200zł dostaniemy bez problemu.

Friendee_36

New member
Dziękuję. Niemniej jednak jest ktoś kto jest posiadaczem tego philipsa 6007? Bardziej skłaniałbym się ku temu tv. Jak z czernią? Matrycą? Czy jest jyż aktualizacja do odtw. Mkv? Rozumiem, w Lg również w serii lm660 z czernią jest tak sobie? A co do philipsa, to czy ambilight sprawuje się rownie dobrze kiedy tv jest zawieszony w narożniku, a nie bezpiśrednio na ścianie?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Daje sobie radę w rogu. I to zdecydowanie lepsze rozwiązanie:
http://www.hdtv.com.pl/forum/philip...ilips-czyli-nowa-jakosc-w-klasie-premium.html
Philips:
- dodatkowy wbudowany głośnik
- Dual games
- Procesor DUal Core
- Ambilight
- równiejsze podświetlenie matrycy
- 4 okulary w komplecie
- mniejszy input lag
- mniejszy pobór energii (Eisa nagroda)
European Green TV 2012-2013 - Philips 55PFL6007 | EISA - The European Imaging and Sound Association
- lepsza czerń
- wzorcowe blokowanie szumów.
- rewelacyjna płynność obrazu
http://www.hdtv.com.pl/forum/philip...ilips-czyli-nowa-jakosc-w-klasie-premium.html - tu masz test poczytaj.
- świetny design (bezramkowy)
- obsługa extra z poziomu Androida.

http://www.hdtv.com.pl/forum/relacj...prezentacji-nowosci-pfl-6007-7007-8007-a.html - tu masz jeszcze inne możliwości tego telewizora.
Na dniach przybędą nowe widgety więc będzie i pod tym względem super .

Z czasem dokupisz dongla z ANdroidem
http://www.hdtv.com.pl/forum/newsy/...roid-i-wifi-na-prawie-kazdym-telewizorze.html
I będzie super,
Napisz na PW dostaniesz info

Do góry